Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Vanoli se je vrnil na koprsko klop

Slovenski prvoligaš Koper je za novega trenerja imenoval italijanskega strokovnjaka Rodolfa Vanolija.
Rodolfo Vanoli je tretjič postal trener Kopra. FOTO: Jure Eržen/Delo
Rodolfo Vanoli je tretjič postal trener Kopra. FOTO: Jure Eržen/Delo
17. 2. 2021 | 10:58
17. 2. 2021 | 13:55
2:26
Iz slovenskega prvoligaša Kopra so sporočili, da so za novega trenerja imenovali italijanskega strokovnjaka Rodolfa Vanolija.

58-letni Vanoli je na trenerskem mestu nasledil Mirana Srebrniča, ki je odstopil po porazu proti Gorici, s klubom pa je sklenil sodelovanje do konca sezone 2021/22. 

Italijanski trener je stari znanec koprskega kluba, saj ga je vodil že med letoma 2012 in 2014 ter kasneje v letu 2015, med slovenskimi klubi pa je vodil tudi Olimpijo, ki jo je v sezoni 2015/16 popeljal do državnega naslova.

»Vežejo me lepi spomini na klub in mesto, skupaj smo lepe trenutke že doživeli. Želim si nadaljevati in še izboljšati uspehe ter nizati pozitivne rezultate, ne zame, ampak za  klub, za FC Koper. Zahvalil bi se predsedniku in športnemu direktorju za zaupanje. Upam, da nas bo ta ponovna združitev pripeljala daleč,« je ob prevzemu koprskega kluba povedal Vanoli.

Športni direktor kluba Boško Županović je dodal: »Glede na dano situacijo smo sprejeli najboljšo možno rešitev. Po odstopu Mirana Srebrniča nismo imeli veliko časa, kljub temu pa smo imeli veliko pogovorov z različnimi kandidati, z nekaterimi tudi preko telefona. Včeraj smo cel dan preživeli v pisarni, ob 20h smo zaključili. Časa za prilagoditev trenerja na ekipo in ligo enostavno ni bilo. Vanoli pozna moštvo in razmere v tekmovanju. Z njim imamo tudi pozitivno izkušnjo, po osvojenem pokalnem tekmovanju.  Je zelo resen in predan trener, zame, kot športnega direktorja je pomembno to, da bo na Bonifiki prisoten od jutra do večera, da bo 100% pri delu. Da skrbi za svoje pomočnike, igralce, ter da jih spremlja, razvija njihovo individualno kvaliteto ter to, da iz ekipe izvleče maksimum. Kadrovskih sprememb v ekipi več ne bo, mislimo, da imamo dobro ekipo, ki se lahko bori za vrh lestvice.«

Koper v državnem prvenstvu zaseda 4. mesto, za vodilno Olimpijo zaostaja za 11 točk.
Standings provided by SofaScore LiveScore

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine