Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

V Veroni junak videmski Slovenec

Jaka Bijol je odločil zmagovalca v zadnji tekmi 8. kroga italijanskega nogometnega prvenstva.
Jaka Bijol je v Veroni odločil zmagovalca v sodnikovem dodatku, Udinese pa se je zavihtel na tretje mesto italijanskega nogometnega prvenstva. FOTO: Jennifer Lorenzini/Reuters
Jaka Bijol je v Veroni odločil zmagovalca v sodnikovem dodatku, Udinese pa se je zavihtel na tretje mesto italijanskega nogometnega prvenstva. FOTO: Jennifer Lorenzini/Reuters
G. N., STA
4. 10. 2022 | 07:53
4. 10. 2022 | 08:29
1:55

Nogometaši Udineseja s slovenskima članoma Jako Bijolom in Sandijem Lovrićem so danes v zadnji tekmi 8. kroga italijanskega prvenstva v gosteh premagali Verono z 2:1. Zmagoviti zadetek je dosegel prav Bijol v sodnikovem dodatku. Udinese je na lestvici zdaj tretji z 19 točkami.

Udinese je imel pred tekmo peto izhodišče na lestvici, če bi zmagal, bi skočil na tretje, le s točko zaostanka za Napolijem in Atalanto. A Videmčanom sprva ni šlo vse po načrtih, domači, ki so v spodnjem delu lestvice, so igrali čvrsto v obrambi, v prvem polčasu pa je zadel Josh Doig.

Udinese, pri katerem je Bijol odigral celo tekmo, Lovrić pa je bil tudi v začetni postavi in na igrišču do 67. minute, je v nadaljevanju pritiskal, imel veliko premoč pri posesti žoge in številne priložnosti, zadel tudi okvir gola. Ko je že kazalo, da bo iztržil le neodločen izid, za izenačenje je poskrbel Beto v 70. minuti, pa je v sodnikovem dodatku po podaji Lazarja Samardžića Bijol pred vrati neoviran z natančnim strelom z glavo zadel za zmago.

Vodilni Napoli je v tem krogu Torino premagal s 3:1, Atalanta pa z 1:0 Fiorentno. Milanski Inter s slovenskim vratarjem Samirjem Handanovićem je izgubil z Romo z 1:2, Empoli Petra Stojanovića – igral je celo tekmo – pa je klonil proti Milanu z 1:3.

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine