Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Prekmurci niso izkoristili priložnosti za priključek k vrhu

Tekmo 1. SNL med Aluminijem in Celjem preložili zaradi sneženja, preostale štiri so spravili pod streho.
Prekmurci (v belem) so odigrali tekmo s Taborom, Celjani (v modro-rumenem) bodo igrali tekmo 20. kola šele naslednji teden. FOTO: Leon Vidic
Prekmurci (v belem) so odigrali tekmo s Taborom, Celjani (v modro-rumenem) bodo igrali tekmo 20. kola šele naslednji teden. FOTO: Leon Vidic
10. 2. 2021 | 17:55
11. 2. 2021 | 19:01
3:12
Danes so igrali le eno tekmo slovenskega nogometnega prvenstva. V soboški Fazaneriji sta se Mura in Tabor razšla brez golov. Navidez so imeli več od igre gostitelji, ki so poskušali igrati bolj ambiciozno (posest žoge 54:46 v %), si priigrali več strelov (8:3, na vrata 5:1) in več kotov (7:1). Toda mreži se nista zatresli, Mura pa tako ni izkoristila priložnosti, da bi se še močneje približala vrhu lestvice.

Nogometaši Aluminija in Celja bi morali ob 15. uri igrati tekmo 20. kola prve lige Telekom Slovenije. A to so morali prestaviti zaradi zasneženega in zamrznjenega igrišča v Kidričevem. Po novem bo tekma v sredo, 17. februarja, ob 15. uri.

PrvaLiga telekom, 20. kolo:
Bravo : Gorica 0:0
Domžale : Maribor 3:3 (Husmani 14, Ibričić 24, 11-m, Kolobarić 44; Cretu 19, 70, Požeg Vabcaš 67)
Koper : Olimpija 1:2 (Palčič 50; Elšnik 28, Perović 57)
Mura : Tabor Sežana 0:0
Aluminij – Celje preloženo na sredo, 17. t. m.

Standings provided by SofaScore LiveScore


Zeleno-beli v sredo uspešni v Kopru


Živahno je bilo že v sredo. Nogometaši Maribora, ki so jesenski del državnega prvenstva končali na vrhu lestvice, so v 20. kolu 1. SNL na gostovanju v Domžalah izvlekli točko za neodločen izid 3:3. Gostitelji so prvi polčas dobili s 3:1, v drugem so bili boljši »vijolični«, ki so nadomestili zaostanek.

Nogometaši Domžal in Maribora so se razšli z neodločenim izidom. FOTO: Leon Vidic/Delo
Nogometaši Domžal in Maribora so se razšli z neodločenim izidom. FOTO: Leon Vidic/Delo


Za Domžalčane, ki so na razmočenem igrišču ob Kamniški Bistrici začeli bolje, so v polno zadeli Zeni Husmani (v 14. minuti), Senijad Ibričić (23. 11-m) in Dario Kolobarić (44.). Ko se je že zdelo, da bo zaradi velike uvodne premoči domačih igralcev zmaga ostala v Domžalah, so v drugem polčasu zagospodarili Mariborčani. V 67. minuti je Rudi Požeg Vancaš znižal rezultat na 2:3, že tri minute pozneje pa ga je poravnal Alexandru Cretu, ki je bil natančen že v 19. minuti. Zaradi preobrata so bili na koncu bolj zadovoljni Štajerci, medtem ko so Domžalčani obžalovali zamujeno priložnost, da bi osvojili vse tri točke, ki so se jim nasmihale po prvem delu.

Zmage pa so se veselili nogometaši Olimpije, ki so v gosteh z 2:1 (1:0) strli odpor Koprčanov. Za Ljubljančane sta gola zabila Timi Max Elšnik (28.) in Mihailo Perović (57.), častni zadetek za gostitelje pa je dosegel Matej Palčič. Zeleno-beli so se s tem uspehom vodilnim Mariborčanom približali na vsega točko zaostanka. V naslednjem kolu bodo igralci Olimpije v nedeljo gostili nogometaše Mure.

Eržen JureDejan Grabić je z nogometaši Brava tokrat osvojil točko proti Goričanom. FOTO: Jure Eržen/Delo
Eržen JureDejan Grabić je z nogometaši Brava tokrat osvojil točko proti Goričanom. FOTO: Jure Eržen/Delo


V Šiški brez zmagovalca


V prvi tekmi 20. kola državnega prvenstva so se nogometaši Brava in Gorice na razmočenem igrišču Športnega parka v Šiški razšli brez zadetkov 0:0. V zahtevnih razmerah si ne eni ne drugi niso ustvarili prav veliko priložnosti za gol. Ljubljančani bodo v naslednjem, 21. kolu gostovali pri Mariborčanih, Goričani pa bodo gostili Koprčane.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine