Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Olimpija je odločila derbi z Muro v dveh minutah in prehitela Maribor

V nadaljevanju 21. kola 1. SNL je Jiri Jarošik je začel celjsko zgodbo s porazom proti Domžalam.
Olimpijini nogometaši so proslavili vzpon na vrh lestvice 1. SNL. FOTO: Jure Eržen/Delo
Olimpijini nogometaši so proslavili vzpon na vrh lestvice 1. SNL. FOTO: Jure Eržen/Delo
G. N., B. E.
14. 2. 2021 | 20:25
14. 2. 2021 | 20:34
3:34
Po sobotnem neodločenem izidu Maribora v Ljudskem vrtu proti Bravu in porazu Kopra v Novi Gorici sta se v današnji uvodni tekmi 21. kola CB24 Tabor in Aluminij razšla z 1:1. V nadaljevanju nedelje so Domžale zmagale v Celju z 2:0, vrhunec dneva pa je bil v Stožicah, kjer je Olimpija ugnala Muro z 2:0 in prehitela Maribor na vrhu lestvice. Mura po petem porazu ostaja tretja.

V prvem polčasu derbija so najprej zagrozili Sobočani, v protinapadu je poskusil Luka Bobičanec, a meril premalo natančno, tako kot v 12. minuti Đorđe Ivanović in v 14. Andres Vombergar na drugi strani. Olimpija je še nekajkrat poskrbela za malce razburjenja v Murinem kazenskem prostoru, a brez pravega zaključnega strela.

V drugem polčasu v uvodnih minutah ni bilo priložnosti. Ljubljančani so sicer zadeli v 62. minuti, a iz prepovedanega položaja. V 69. minuti je iz ugodnega položaja s strelom z glavo zgrešil še Vombergar, še bolj nevarno pa je bilo v 75. minuti na drugi strani, ko je poskusil Nino Kouter, a meril v Žigo Freliha.


Trenutki Ivanovića in Kureža


Minuto pozneje so Ljubljančani le prešli v vodstvo. Ivanović je dobil žogo na levi strani, prodrl v kazenski prostor in z diagonalnim strelom ugnal Matka Obradovića. Dosegel je svoj deveti gol v sezoni ter se na vrhu lestvice strelcev pridružil Dariu Kolobariću iz Domžal in Nardinu Mulahusejnoviću iz Kopra.

V 79. minuti so zeleno-beli podvojili prednost, potem ko je Ivanović podal z leve strani pred vrata, kjer je z glavo zadel Gal Kurež za svoj prvoligaški prvenec in tudi zmago.


Matjaž Rozman na prepihu


Celjani, ki so v četrtek ostali brez tekme proti Aluminiju (to bodo odigrali v sredo), so v svojem spomladanskem uvodu pod vodstvom novega trenerja Jirija Jarošika izgubili proti Domžalam, ki so sredi tedna doma igrale 3:3 z Mariborom. Gosti, pri katerih po velikih napakah na obračunu s vijoličnimi ni bilo v kadru vratarja Grege Sorčana, med drugimi pa je manjkal tudi kaznovani Andraž Žinič, so tako prišli do sedme zmage in petega mesta, Celjani ostajajo osmi.

Domžalčani so tekmo odlično odprli in prišli do vodstva že v drugi minuti. Po dolgi podaji je Dario Kolobarić streljal v kazenskem prostoru, Matjaž Rozman je žogo odbil, a le do Tilna Klemenčiča, ki jo je nato iz bližine poslal v mrežo. V 64. minuti pa je Rozmana premagal kar njegov soigralec Matic Vrbanec, ki je preusmeril žogo v lastno mrežo po podaji Zenija Husmanija z leve strani.

Portugalec pri Taboru Djalo Balde je s petim ligaškim golom preprečil slavje Aluminija. FOTO: Blaž Samec/Delo
Portugalec pri Taboru Djalo Balde je s petim ligaškim golom preprečil slavje Aluminija. FOTO: Blaž Samec/Delo

 

Aluminij dolgo boljši


V Sežani je bil Aluminij v boljšem položaju in tudi v prvem polčasu boljši. Edini strelec in še drugi nogometaš s prvim golom v 1. SNL ob Goričanu Tjaši Begiću je bil Gašper Pečnik. Gostiteljem je točko priigral Portugalec Djalo Balde po strelu z roba kazenskega prostora.

PrvaLiga Telekom, 21. kolo
Gorica : Koper 2:1 (Velikonja 15., Begić 49.; Spinelli).
Maribor : Bravo 1:1 (Pihler 67.; Brekalo 21.)
CB24 Tabor : Aluminij 1:1 (Balde 62.; G. Pečnik 38.)
Celje : Domžale 0:2 (Klemenčič 2., Vrbanec (64./avt)
Olimpija : Mura 2:0 (Ivanović 77., Kurež 79.)
Standings provided by SofaScore LiveScore

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine