Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

V Milanu rasistični vzkliki in smrt navijača

Navijači Chelsea so na tekmi proti Watfordu spet vzklikali rasistične parole, kar se je v letošnji sezoni zgodilo že večkrat, v Milanu pa je v spopadu umrl domači navijač. 
Koulibalyju so ob koncu tekme popustili živci, veliko zaslug za to imajo tudi navijači Interja. FOTO: AFP
Koulibalyju so ob koncu tekme popustili živci, veliko zaslug za to imajo tudi navijači Interja. FOTO: AFP
N. Gr., STA
27. 12. 2018 | 12:30
27. 12. 2018 | 14:23
2:51
Težave imajo v prestolnici Lombardije, kjer je včeraj zvečer pri Interju gostoval Napoli. V nekdanji ekipi Maurizia Sarrija je bil branilec Kalidou Koulibaly celo tekmo deležen opičjih vzklikov s strani navijačev Interja. Nogometaši Napolija so opozarjali sodnika, a ta je ocenil, da to ni bilo dovolj, da bi se tekma prekinila, besni Koulibaly pa je v 82. minuti prejel rdeči karton. Igralci Napolija so napovedali, da bodo ob naslednjem podobnem incidentu zapustili igrišče, ne glede na to, kaj bo dejal sodnik. 

Tekmo med Interjem in Napolijem pa je zasenčil še pretep med navijači, v katerem je umrla ena oseba, poročajo italijanski mediji. Incident naj bi se zgodil pred tekmo v okolici stadiona, ko je skupina Interjevih navijačev, oboroženih z verigami in kladivi, napadla kombi z navijači Napolija.

Časnik Corriere della Sera na svoji spletni strani poroča, da so bili v pretepu ranjeni štirje navijači Napolija, umrl en navijač Interja, ki naj bi ga povozil kombi.
 

Sarri: Borimo se proti neumnim ljudem


Trener angleškega nogometnega prvoligaša Chelseaja Maurizio Sarri se je po sredini prvenstveni tekmi proti Watfordu, ki jo je njegova ekipa zmagala z 2:1, odzval na zadnje rasistične incidente navijačev modrih, ki so znova vzklikali neprimerna gesla. Gre za boj "proti neumnim ljudem, ne navijačem Chelseaja", jim je sporočil Sarri.

Maurizija Sarrija imajo v Londonu zelo radi. FOTO: Reuters
Maurizija Sarrija imajo v Londonu zelo radi. FOTO: Reuters


Angleški mediji poročajo, da so navijači Chelseaja v sredo na gostovanju pri Watfordu znova poskrbeli za antisemitske vzklike.
Vodstvo Chelseaja je nedavno samo kaznovalo štiri posameznike s prepovedjo obiskovanja tekem. Ti so na Stamford Bridgu rasistično žalili zvezdnika Manchester City Raheema Sterlinga. Nekaj dni kasneje so nato Chelseajevi privrženci vpili antisemitske vzklike na tekmi evropske lige na Madžarskem proti Vidiju. Glede tega je Evropska nogometna zveza odprla preiskavo.

Zadnje obtožbe je bilo slišati po sredini tekmi. Na vprašanje novinarjev o tem je Sarri odgovoril: "Najprej želim govoriti z vodstvom. Kot drugo pa ne želim posploševati, saj je 99 odstotkov naših navijačev res čudovitih. V vsaki skupnosti so neumneži. Vsi skupaj se moramo boriti proti tem tepcem, ne pa proti pravim navijačem Chelseaja."

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine