Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

V madridskem superclasicu slavil River Plate (VIDEO)

Z dvema tednoma zamude so Južnoameričani dobili prvaka. V Madridu so se naslova veselili nogometaši River Plate, ki so po zasuku v podaljšku premagali Boco Juniors s 3:1.
River Plate je četrtič osvojil pokal libertadores. FOTO: Reuters
River Plate je četrtič osvojil pokal libertadores. FOTO: Reuters
9. 12. 2018 | 23:15
9. 12. 2018 | 23:58
2:51
Odločilna tekma pokala libertadores je bila v Španiji, ker je povratno srečanje na Monumentalu preprečil incident z napadom na avtobus Boce Juniors, čemur so sledili navijaški izgredi. Naposled je padla odločitev, da bo povratna tekma na štadionu Santiago Bernabeu, več kot 10.000 kilometrov od Buenos Airesa. Kljub temu so bile tribune doma evropskega prvaka Real Madrida dobro zapolnjene.

Prva tekma se je na sloviti Bomboneri končala z 2:2. V Madridu je bolje kazalo modro-rumenim "gostom", ki so ob koncu prvega polčasa prišli v vodstvo po zadetku Daria Benedetta. Napadalec, ki je v polfinalu Palmeirasu zabil tri gole, je bil zmagovalec dvoboja z vratarjem.

Juan Fernando Quintero je superclasico odločil z lepim golom v 109. minuti. FOTO: Reuters
Juan Fernando Quintero je superclasico odločil z lepim golom v 109. minuti. FOTO: Reuters


Toda belo-rdeči River Plate, ki je imel več od igre, se je vrnil in Lucas Pratto je kronal sijajno akcijo z izenačenjem. Ker v Južni Ameriki ne velja pravilo gola v gosteh, je sledil podaljšek. V njem je najprej rdeči karton prejel Wilmar Barrios iz Boce, v 109. pa je odločilni zadetek zabil Juan Fernando Quintero. Rezervist je čudovito zadel z roba kazenskega prostora, žoga se je v mrežo odbila od prečke. Zmago je potrdil Gonzalo Martinez, tik pred tem pa je Boca zadela vratnico.



Pri organizaciji tekme se je mudilo, ker bo prvak zveze Conmebol nastopil na svetovnem klubskem prvenstvu, ki se bo v Združenih arabskih emiratih začel že v sredo. To je četrti naslov v pokalu libertadores za River Plate in prvi po letu 2015. Boca je zapravila priložnost, da bi se s sedmim izenačila z Independientejem.

Lucas Pratto je izenačil na 1:1. FOTO: AP
Lucas Pratto je izenačil na 1:1. FOTO: AP


To je bil že 248. superclasico med srditima rivaloma iz argentinskega glavnega mesta. Med 62.000 navijači so bili tudi Lionel Messi (Barcelona), Paulo Dybala (Juventus), Antoine Griezmann v dresu Boce, branilec Diego Godin in trener Diego Simeone (vsi Atletico) ter predsednik Fife Gianni Infantino.

V Madridu bo junija tudi finale evropske lige prvakov, a na Atleticovem štadionu Metropolitano. Za varnost je skrbelo 2500 policistov, obema kluboma je pripadlo po 25.000 vstopnic.

River Plate : Boca Juniors 3:1 (1:1, 0:1; Pratto 68., Quintero 109., Martinez 120.; Benedetto 44.); prvak je River Plate s 5:3.

Dario Benedetto je Boco popeljal v vodstvo. FOTO: Reuters
Dario Benedetto je Boco popeljal v vodstvo. FOTO: Reuters

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine