Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

V Bordeauxu pozdravili prihod Riere

Celjski nogometni klub je za španskega trenerja prejel lepo odškodnino.
Albert Riera bo poslej vodil nogometaše Bordeauxa. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Albert Riera bo poslej vodil nogometaše Bordeauxa. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
M. Š., STA
12. 10. 2023 | 16:32
12. 10. 2023 | 16:32
2:05

Nekdanjega španskega reprezentanta Alberta Riero, ki je v prejšnji sezoni vodil nogometaše Olimpije, v tej pa Celjane, so imenovali za trenerja francoskega drugoligaša Bordeauxa. To so pristojni v klubu danes potrdili na družbenih omrežjih. Riera se je dogovoril za dveletno pogodbo, Celju pa pripada odškodnina v višini 600.000 evrov.

Španski strateg bo na trenerski klopi nadomestil Davida Guiona, ki ni izpolnil pričakovanj vodilnih mož kluba o dobrem izhodišču za vrnitev Bordeauxa v elitno francosko ligo. To bo zdaj poskušal uresničiti 41-letni Riera, ki je med letoma 2003 in 2005 igral za Bordeaux. Nosil je tudi drese Liverpoola, Manchester Cityja, Espanyola in Galatasaraya. Proti koncu kariere je v Sloveniji igral za Zavrč in Koper.

Pri Bordeauxu so Rieri izrekli dobrodošlico in spomnili, da bo njihov nekdanji igralec zdaj oblekel še njihova trenerska oblačila.

Riera je velik pečat pustil v slovenskem nogometu. Ljubljansko Olimpijo je v prejšnji sezoni popeljal do slovenske prvenstvene in pokalne lovorike, nato pa se je poleti preselil v Celje, s katerim se je razšel sporazumno.

Šestkratni francoski prvak Bordeaux, ki je po koncu sezone 2021/22 izpadel iz prve lige, je tačas šele na 13. mestu v ligue 2. Za Bordeaux igra tudi slovenski reprezentant Žan Vipotnik, ki ga je selektor Matjaž Kek vpoklical za naslednji tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2024 proti Finski in Severni Irski.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine