Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Uefa našla več razlogov za zmešnjavo in zamudo finala lige prvakov

Francoska policija je sporočila, da je aretirala 68 oseb, kar 238 ljudi pa je bilo v neredih lažje poškodovanih.
Francoski policisti so pridržali 68 oseb. FOTO: Kai Pfaffenbach/Reuters
Francoski policisti so pridržali 68 oseb. FOTO: Kai Pfaffenbach/Reuters
Š. R., STA
29. 5. 2022 | 07:35
29. 5. 2022 | 09:38
2:27

Vodilni možje pri Evropski nogometni zvezi (UEFA) so sinočnjo zmešnjavo pri vstopu na pariški štadion za finale lige prvakov med madridskim Realom in Liverpoolom (1:0), ki se je začel z več kot polurno zamudo, slednjič pripisali velikemu številu navijačev brez veljavnih vstopnic. Francoski policisti so v prvem odzivu sporočili, da so aretirali 68 oseb. V neredih jih je bilo sicer lažje poškodovanih kar 238 ljudi.

Sprva so prireditelji na semaforju kot razlog za zamudo navedli varnostne razloge, nato pa so zanjo okrivili navijače oziroma njihov prepozen prihod na Stade de France. To je razjezilo številne privržence Liverpoola, ki so poročali, da so pred štadionom čakali več ur. Številni posnetki na družbenih omrežjih prikazujejo kaotične prizore na vhodih in dolge čakalne vrste okoli arene.

Iz Uefe, ki ji kot predsednik poveljuje Aleksander Čeferin, so nato kot uraden razlog za zamudo navedli, da je več tisoč navijačev želelo vstopiti na štadion s ponarejenimi vstopnicami. To je povzročilo zastoje pri vstopu v areno, zaradi česar so odgovorni preložili začetek tekme, da bi si jo lahko ogledalo čim več navijačev z veljavnimi vstopnicami.

V neredih je bilo poškodovanih kar 238. FOTO: Thomas Coex/AFP
V neredih je bilo poškodovanih kar 238. FOTO: Thomas Coex/AFP

Policisti so pri vzpostavljanju reda uporabili solzivec, so še sporočili iz Uefe, pri kateri so izrazili sočutje do tistih, ki so jih prizadeli incidenti. Napovedali so, da bodo sodelovali s tamkajšnjo policijo in francosko nogometno zvezo.

Že ponoči so sicer policisti objavili, da so pred tekmo, med njo in po njej aretirali 68 ljudi. Poškodbe, ki so jih staknili navijači, so bile »lažje narave«, oskrbovali pa so jih že na kraju samem. Za zdaj še ni znano, koliko je bilo poškodovanih zaradi velikih težav pri vstopu na štadion in uporabe solzivca na vhodu.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine