Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Tudi uradno Nizozemec od Juventusa k Bayernu

Matthijs de Ligt je novi adut obrambne vrste nemških prvakov, ki so zanj odšteli 67 milijonov evrov, v pogodbi pa je še bonus 10 milijonov evrov.
Tako kot številni asi nizozemskega nogometa je imel tudi Matthijs de Ligt odskočno desko za Evropo pri Ajaxu. FOTO: Emmanuel Dunand/AFP
Tako kot številni asi nizozemskega nogometa je imel tudi Matthijs de Ligt odskočno desko za Evropo pri Ajaxu. FOTO: Emmanuel Dunand/AFP
S. U., STA
19. 7. 2022 | 22:12
1:31

Nizozemski nogometni reprezentant Matthijs de Ligt je danes iz Juventusa tudi uradno prestopil k Bayernu iz Münchna. Bavarski klub je za 22-letnega nizozemskega osrednjega branilca stari dami odštel 67 milijonov evrov, v njuni pogodbi pa je še dodaten bonus v višini 10 milijonov evrov, je zapisal Juventus.

Nizozemec se je z Bavarci dogovoril za petletno sodelovanje in je drugi najvišji prestop v zgodovini nemškega nogometa. Tudi najvišji si lasti Bayern, ki je leta 201 Atleticu iz Madrida za prestop Francoza Lucasa Hernandeza odštel 13 milijonov evrov višji znesek.

Pred de Ligtom se je nemškemu klubu pridružil tudi Senegalec Sadio Mane iz Liverpoola, očitno pa bo obrambna vrsta zelo nizozemsko obarvana, saj je poleg de Ligta moštvo okrepil dosedanji Ajaxova obrambni adut Noussair Mazraoui. Seveda pa je v poletnem Münchnu najbolj odmeval odhod Poljaka Roberta Lewandowskega v Barcelono. 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine