Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Jan Oblak navdušil Špance, Lionel Messi prehitel Xavija

Slovenski vratar preprečil polom Atletica, na zbor reprezentance prihaja odlične volje.
Jan Oblak je takole prebral načrt izvajalca kazenskega strela Joseluja. FOTO: Javier Soriano/AFP
Jan Oblak je takole prebral načrt izvajalca kazenskega strela Joseluja. FOTO: Javier Soriano/AFP
F. T., STA
21. 3. 2021 | 20:45
21. 3. 2021 | 23:13
3:10
Slovenski čuvaj mreže Jan Oblak je bil glavni junak zmage madridskega Atletica v 28. kolu španskega prvenstva. V 87. minuti je pri vodstvu svoje ekipe z 1:0 ubranil najstrožjo kazen nogometašu Alavesa Joseluju. Atletico Madrid je tako prišel do 20. zmage v španskem prvenstvu in ohranil prednost šestih točk pred madridskim Realom in štirih pred Barcelono.

Odlični napadalec Luis Suarez se je po tekmi zahvalil Janu Oblaku za ubranjeno enajstmetrovko. FOTO: Juan Medina/Reuters
Odlični napadalec Luis Suarez se je po tekmi zahvalil Janu Oblaku za ubranjeno enajstmetrovko. FOTO: Juan Medina/Reuters
Kdo ve, kako pomembne bodo te točke po 38. kolu, ko bodo sešteli opravljeno v tej sezoni ... Gotovo pa drži, da lahko Atleticov trener Diego Simeone mirno pusti svoje adute na zbore njihovih reprezentanc. Atletico je namreč v zadnjih tednih začel dihati na škrge in marčevski »premor« zavoljo reprezentančnih tekem tudi zanj prihaja ob pravem času.


Oblak: Pozor, ni še konec


Edini gol na štadionu Wanda Metropolitano je dosegel Luis Suarez v 54. minuti. To je bil njegov 19. gol v sezoni 2020/21. Gostom je priložnost za izenačenje ponudil branilec Atletica Stefan Savić, ki je v 83. minuti brez potrebe s komolcem udaril napadalca Alavesa in sodnik je po posredovanju VAR dosodil najstrožjo kazen. Toda Jan Oblak je pravilno prebral namero Joseluja, se vrgl v pravo smer in priigral gostiteljem izjemno pomembne tri točke.

»Pozor, ni še konec, pred nami je še deset finalov,« je deset kol pred koncem prvenstva zatrdil Oblak, ki lovi svojo prvo špansko lovoriko po letu 2014, ko je prispel v Madrid iz Lizbone. »Oblakova obramba velja polovico prvenstva,« je zapisal športni dnevnik As. Še en madridski časnik Marca je ob oceni treh zvezdic (preostali so prejeli po eno) dodal: »Oblak je vratar za osvojitev prvenstva.«


Barcelona odgovorila s šestimi goli


Tako kot Real Madrid dan prej (v gosteh je premagal Celto iz Viga s 3:1) je tudi Barcelona uspešno opravila svojo nalogo na gostovanju v San Sebastianu. Real Sociedad je premagala kar s 6:1. Za Katalonce sta po dvakrat zadela Sergino Dest in Lionel Messi, po enkrat pa Antoine Griezmann, ki je načel mrežo gostiteljev, in Ousmane Dembele.

Lionel Messi in Ousmane Dembele sta se vpisala med strelce tudi v San Sebastianu. FOTO: Ander Gillenea/AFP
Lionel Messi in Ousmane Dembele sta se vpisala med strelce tudi v San Sebastianu. FOTO: Ander Gillenea/AFP


Argentinec ima štiri zadetke prednosti na vrhu lestvice strelcev pred Urugvajcem Luisom Suarezom, z novima dvema zadetkoma pa je Messi obeležil še en mejnik, 768. tekmo v dresu Barcelone, s katero je prehitel dosedanjega klubskega rekorderja Xavija Hernandeza.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine