Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Kampl: Neymar in Mbappe bosta dvignila raven igre PSG

Francoski prvaki kljub domačem spodrsljaju samozavestno pričakujejo tekmo lige prvakov z Leipzigom.
Parižane v torek čaka obračun s Leipzigom, ki so mu v tretjem kolu lige prvakov morali priznati premoč. FOTO: David Ramos/Reuters
Parižane v torek čaka obračun s Leipzigom, ki so mu v tretjem kolu lige prvakov morali priznati premoč. FOTO: David Ramos/Reuters
23. 11. 2020 | 15:54
23. 11. 2020 | 18:10
3:39
V torek se bo s tekmami tretjega kola nadaljevala elitna liga prvakov. Ena izmed najzanimivejših tekem bo v Parizu, kjer bo aktualni francoski prvak in finalist pretekle sezone PSG gostil Leipzig slovenskega nogometaša Kevina Kampla.

Parižani so v skupini H v nezavidljivem položaju, saj so izgubili dve izmed prvih treh tekem in z vsega tremi točkami zasedajo tretje mesto, za naslednjim nasprotnikom Leipzigom (6) in Manchester Unitedom (6).

Moštvo Thomasa Tuchela ima na začetku sezone veliko težav s poškodbami in ne najde prave forme, kar se je potrdilo pretekli konec tedna, ko so Parižani v francoskem prvenstvu izgubili proti Monacu. Zadnji poraz bodo morali hitro pozabiti in se pripraviti na Leipzig, ki jih je v tretjem kolu lige prvakov premagal z 2:1.

Thomas Tuchel je na današnji novinarski konferenci poudaril pomembnost torkove tekme in pristavil, da so njegovi igralci zelo samovestni: »Tekma je za nas kot finale in k njej bomo ustrezno pristopili. Vzdušje v ekipi je dobro, poraz z Monacom ni pretirano vplival nanj. Bili smo razočarani, v drugem polčasu smo izgubili koncentracijo, ker smo prehitro začeli razmišljati o tekmi z Leipzigom. Moramo biti bolj pogumni in podjetni. Ne želim, da je pri igralcih prisoten strah pred prejetim golom. Govorili smo z ekipo, da smo lahko samozavestni, saj smo igrali dobro proti Dortmundu, Liverpoolu in na Portugalskem (na zaključku lige prvakov, op. p.), vendar pa bodo manjkali Juan Bernat, Thilo Kehrer in Presnel Kimpembe, ki so igrali na teh zaključnih tekmah. Pokazati želimo, da smo sposobni zmagati na takšni zahtevni tekmi,« je dejal Tuchel.

PSG bo sicer na torkovi tekmi zelo oslabljen, zaradi kazni ne smeta nastopiti Idrissa Gueye in Presnel Kimpembe, poškodovani pa so Juan Bernat, Julian Draxler, Thilo Kehrer in Mauro Icardi.    

Kevin Kampl verjame, da je Leipzig s pogumno igro sposoben znova premagati PSG. FOTO: Ronny Hartmann/AFP
Kevin Kampl verjame, da je Leipzig s pogumno igro sposoben znova premagati PSG. FOTO: Ronny Hartmann/AFP


Kampl: Moramo biti pogumni


Slovenski nogometaš v vrstah Leipziga Kevin Kampl, ki je pred kratkim odigral svojo 100. tekmo za »Rdeče bike«, je pred prihajajočimi tekmami razmišljal: 

»Moramo biti pogumni, tako kot smo bili na zadnji tekmi proti PSG-ju. Pokazali smo, da smo sposobni premagati tudi ekipe takšnega kalibra. Čeprav so nazadnje igrali brez Kyliana Mbappeja in Neymarja, ki običajno še dvigneta nivo igre, smo pokazali, da če smo pogumni in osredotočeni, ne samo, da se jim lahko dobro upremo, ampak smo lahko boljši na igrišču. Ko se zoperstaviš takšnim ekipam, je najboljši recept pokazati karakter, ambicije in željo.«


Liga prvakov, torkove tekme 4. kola:
Skupina E 
Krasnodar : Sevilla (18.55)
Rennes : Chelsea (18.55)
Standings provided by SofaScore LiveScore


Skupina F
Dortmund : Club Brugge (21)
Lazio : Zenit (21)
Standings provided by SofaScore LiveScore


Skupina G
Dinamo Kijev : Barcelona (21)
Juventus : Ferencvaros (21)
Standings provided by SofaScore LiveScore


Skupina H
Manchester Utd : Bašakšehir (21)
PSG : Leipzig (21)
Standings provided by SofaScore LiveScore

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine