Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Trikolori so se znesli nad Nizozemci

V derbiju kvalifikacijske skupine B za euro 2024 v Parizu so svetovni podpvaki že po 22. minutah bili v vodstvu s 3:0. Zmagali tudi Srbi, Avstrijci, Čehi ...
Novi kapetan Francije Kylian Mbappe je bil nerešljiva uganka za Nizozemce. FOTO: Anne-christine Poujoulat/AFP
Novi kapetan Francije Kylian Mbappe je bil nerešljiva uganka za Nizozemce. FOTO: Anne-christine Poujoulat/AFP
G. N., STA
25. 3. 2023 | 07:39
2:10

Dvoboj med svetovnimi nogometnimi podprvaki Francozi in precej oslabljenimi Nizozemci v Parizu v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo v skupini B ni izpolnila pričakovanj. Nerazpoložena nizozemska obramba je domačim že po 22 minutah igre omogočila vodstvo s 3:0.

V tretji minuti je zadel Antoine Griezmann, v osmi Dayot Upamecano, v 22. pa Kylian Mbappe. Visoko vodstvo je uničilo kakršno koli negotovost in v nadaljevanju tudi »umrtvilo« napade gostiteljev. Kljub temu pa so z enega iz protinapadov dosegli še en gol, drugega na tekmi je prispeval Kylian Mbappe, in zmagali s 4:0. V sodnikovem dodatku so gosti zapravili najstrožjo kazen.

V drugi tekmi je Grčija v gosteh premagala Gibraltar s 3:0.

Veliko so si od uvoda v nov kvalifikacijski ciklus v skupini F obetali švedski navijači, ki pa jih je razočaral belgijski napadalec Romelu Lukaku, ki je gostujoči Belgiji s tremi goli zagotovil zmago s 3:0.

V isti skupini je bila prepričljiva tudi Avstrija, Azerbajdžan je ugnala s 4:1, dva gola je k zmagi prispeval Marcel Sabitzer.

Zanesljive zmage nad Poljaki, bilo je 3:1, so se v skupini E veselili Čehi, v drugi tekmi pa so Moldavci na domačem igrišču v 87. minuti z bele pike izenačili izid proti Ferskim otokom na 1:1.

V skupini G je bila Srbija doma z 2:0 boljša od Litve, Črna gora pa v gosteh z 1:0 od Bolgarije.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine