Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Tri okrepitve za novi mariborski vzpon

Ob koncu prestopnega roka so postali novinci v taboru vijoličnih Anglež Sheyi Ojo, Ganec Benjamin Tetteh in Portugalec Andre Sousa.
Nogometaši se bodo resno lotili napada na obe domači lovoriki. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Nogometaši se bodo resno lotili napada na obe domači lovoriki. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
STA, Š. R.
6. 9. 2024 | 13:05
6. 9. 2024 | 13:05
2:11

V mariborskem nogometnem taboru so bili zelo dejavni ob koncu prestopnega roka, saj so se klubu pridružili trije novi igralci. Anglež Sheyi Ojo, Ganec Benjamin Tetteh in Portugalec Andre Sousa bodo občutno spremenili podobo moštva, so zapisali pri Mariboru, pri čemer pa kadrovanje še ni končano.

Sedemindvajsetletni Ojo z angleškim in nigerijskim potnim listom je odraščal v akademiji Liverpoola, med bojem za mesto v ekipi rdečih, kjer je zbral 13 nastopov, pa bil posojen v Glasgow Rangers, Fulham, Wolverhampton, Millwaall in Reims. Nato je prestopil v Cardiff, po vmesni posoji v belgijski Kortrijk pa prihaja v Ljudski vrt kot prost igralec. Podpisal je dveletno pogodbo, so zapisali vijoličasti.

Sedemindvajsetletni Tetteh, sedemkratni ganski reprezentant, bo v vijoličastem do konca sezone na posoji iz Metza, obrambo Maaribora pa bo okrepil 26-letni Spusa. Ta je nazadnje igral za Nacional z Madeire, podpisal pa je pogodbo do konca sezone 2024/25 z možnostjo podaljšanja še za eno leto.

»Kot je bilo napovedano, je bil namen v načrtni širitvi kadra z okrepitvami na želenih igralnih položajih. Storili smo, kar smo si želeli. Pripeljali smo nekaj igralcev, ki bi bili nekoč nedosegljivi. Vsi trije novi nogometaši pomenijo dodano vrednost. Sestavljamo ekipo, za katero menimo, da lahko uresniči zastavljene cilje v boju za naslov državnega prvaka in pokalnega zmagovalca,« je med drugim za klubsko spletno stran povedal športni direktor Marko Šuler.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine