Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Kar štirje goli v mreži Aluminija

V zadnji tekmi 21. kola 1. SNL so Radomlje osvojile Kidričevo. Mura in Bravo brez zmagovalca (2:2), derbiju je Olimpija z 1:0 premagala Maribor.
Trener Radomljanov Nermin Bašić je zadovoljen zapustil Kidrivičevo. FOTO: NK Radomlje
Trener Radomljanov Nermin Bašić je zadovoljen zapustil Kidrivičevo. FOTO: NK Radomlje
G. N., M. Š., J. K., B. E.
14. 2. 2022 | 19:41
14. 2. 2022 | 20:44
6:11

Za konec 21. kola 1. SNL so nogometaši Kalcerja Radomelj dosegle najbolj prepričljivo zmago, saj so v obračunu zadnjeuvrščenih ekip v gosteh ugnali Aluminij kar s 4:0 (2:0).

Radomljani, ki so v Kidričevem prevladovali večji del dvoboja, so dosegli dva gola že v prvem polčasu. Do zasluženega vodstva so prišli v 34. minuti, ko je s 13 metrov malce z desne strani zadel Tomislav Mrkonjić, ki je žogo poslal pod prečko v bližnji kot tekmečevih vrat. Prednost so podvojili dve minuti pozneje, ko je nekoliko srečno do strela v bližini gola prišel Ivan Ćalušić.

V uvodu drugega dela so nogometaši trenerja Nermina Bašića že odločili tekmo, saj je v 53. minuti po podaji z leve strani iz bližine še drugič na tekmi zadel Mrkonjić. Četrti gol za goste je dosegel Oliver Kregar po preigravanju v kazenskem prostoru.

VAR je imel pomembno vlogo v derbiju

Olimpija je nedeljski derbi bolje začela, a je imel Maribor v prvem polčasu več izrazitejših priložnosti, Martin Milec je s prostega strela zatresel tudi vratnico sicer odličnega debitanta v golu zmajev Ivana Banića. V Stožicah je bil nato v drugem delu tekme zelo blizu vodilnemu zadetku tudi nekdanji ljubljenec ljubljanskih tribun Đorđe Ivanović. Ko so Mariborčani prek Ognjena Mudrinskega vendarle zatresli domačo mrežo, jim po ogledu VAR-posnetkov zaradi prepovedanega položaja podajalca Gregorja Sikoška na začetku akcije glavni sodnik Matej Jug s sodelavci gola ni priznal.

V Stožicah je bilo vse v znamenju strelca edinega gola Mustafe Nukića (levo). FOTO: Jure Eržen/Delo
V Stožicah je bilo vse v znamenju strelca edinega gola Mustafe Nukića (levo). FOTO: Jure Eržen/Delo

Že nekaj minut kasneje se je Jug po pritožbah iz ljubljanskega tabora odločil, da si bo ogledal posnetke situacije iz kazenskega prostora Mariborčanov, kjer je žoga v roko zadela novinca Maxa Watsona. Tokrat je pokazal na belo piko, Watson je bil s hrbtom obrnjen proti žogi, a roke ni imel ob telesu. Zanesljvi izvajalec strela z bele pike je bil v 72. minuti kapetan Mustafa Nukić, Ažbe Jug se je žoge sicer dotaknil, a bil za las prekratek. Olimpija bo v 22. kolu v nedeljo gostovala v Sežani, Maribor pa prihodnji ponedeljek pri Radomljah.

»Mislim, da je odločitev glede enajstmetrovke tekmo obrnila v prid Olimpije. Pred tem pa so nam razveljavili zadetek ... Sem zelo jezen, nismo si zaslužili poraza, tudi fantje so užaljeni in jezni, lahko pa rečem, da v napadu nismo odigrali tako, kot bi morali. Veliko smo pred spomladanskim delom delali na napadu, mogoče je tudi Ivanović prepozno prišel. Smo pa nadzorovali tekmo do zadetka,« je po tekmi za Šport TV povedal trener Maribor Radovan Karanović.

Skender: Na trenutke smo se mučili, Maribor je kakovosten in svež

Ljubljančani so po zaostali tekmi in zmagi z Muro spomladi vpisali nove tri točke, s tem pa so se vključili v boj za vrh, ki ga zaseda Koper z 41 točkami, Maribor, ki na zmago na derbiju čaka od septembra 2019, je drugi z 39, Olimpija pa tretja s 37 točkami, ima pa še tekmo v dobrem.

»Vedeli smo, da bo tekma težka. Vidi se, da je obračun z Muro pustil nekaj posledic. Dogovarjali smo se, da moramo biti potrpežljivi, da bomo prišli do priložnosti, kar je se tudi zgodilo. Na trenutke smo se mučili proti obrambi Maribora, ki je kakovosten in svež, toda fantje so s karakterjem izvlekli zmago. Zdaj smo v tem delu osvojili šest točk, kar je pomembno za nadaljevanje,« pa je po poročanju STA povedal strateg Olimpije Dino Skender.

Sežanski nogometaši (v belih dresih) so v prvi tekmi 21. kola v Domžalah nesrečno izgubili dve točki. FOTO: Voranc Vogel/Delo
Sežanski nogometaši (v belih dresih) so v prvi tekmi 21. kola v Domžalah nesrečno izgubili dve točki. FOTO: Voranc Vogel/Delo

Nogometaši Domžal in sežanskega CB24 Tabora so že v soboto odprli 21. kolo, s katerim se je začel drugi del sezone po sredini zaostali tekmi med Olimpijo in Muro (1:0). V Celju pa so se zmage veselili Koprčani.

Domžalčani so se rešili pred porazom. Mariborčan v sežanskem dresu Vid Koderman je v 35. minuti zavrtel domačo obrambo in s strelom po tleh z leve strani matiral domačo obrambo. Z izključitvijo Tima Mavretića v 67. minuti, prejel je drugi rumeni karton, so Domžalčani imeli odprto pot do izenačenja in ga ujeli z zvrhano mero sreče. Po podaji iz kota, ki ga ne bi smelo biti, saj se je žoge zadnji dotaknil Domžalčan, je žogo v mrežo preusmeril Sežanec Kevin Grobry Doukoure.

Jamajčan Kaheem Parris je bil z dvema goloma med najzaslužnejšimi za zmago Koprčanov. FOTO: Blaž Samec/Delo
Jamajčan Kaheem Parris je bil z dvema goloma med najzaslužnejšimi za zmago Koprčanov. FOTO: Blaž Samec/Delo

Parris pristreljal zmago Kopru

V drugi tekmi dneva Koprčani v gosteh po zasuku premagali Celjane. Dvoboj so bolje začeli gostitelji, ki so z golom Esterja Soklerja v 20. minuti prešli v vodstvo z 1:0. Toda veselje domačih nogometašev ni trajalo dolgo, saj je že sedem minut pozneje izenačil Kaheem Parris. Ko je že kazalo, da se bosta moštvi razšli z neodločenim izidom, je v 85. minuti še drugič v polno zadel 22-letni Jamajčan, ki je tako poskrbel za zmago Koprčanov.

Muraši so bili na prvi domači tekmi pod vodstvom novega trenerja Damirja Čontale na poti proti zmagi, ko je na 2:0 v 79. minuti z igralcem več povišal Klemen Šturm, a je brez izključenega Žige Kousa, ki je v 31. minuti zadel za 1:0, Mura močno popustila v zadnjih minutah. Bravo je izenačil z zadetki Luke Kerina v 80. in novinca Gala Kureža v 92. minuti ter ubranil četrto mesto na lestvici, v tej sezoni pa ohranil niz nepremagljivosti proti državnim prvakom. Slednje so po enajstmetrovkah tudi izločili v pokalnem tekmovanju.

Prva liga Telemach, 21. kolo:

Domžale : CB24 Tabor Sežana 1:1 (Grobry Doukoure 79., avt.; Vid Koderman 35.)

Celje : Koper 1:2 (Ester Sokler 20.; Kaheem Parris 27., 85.)

Mura : Bravo 2:2 (Žiga Kous 31., Klemen Šturm 79.; Luka Kerin 80., Gal Kurež 92.)

Olimpija : Maribor 1:0 (Mustafa Nukić 72., 11-m)

Aluminij : Kalcer Radomlje 0:4 (Tomislav Mrkonjić 34., 53., Ivan Ćalušić 43., Oliver Kregar 63.)

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine