Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Olimpija v derbiju strla odpor državnih prvakov in unovčila poraz Mure

Mura še vedno poveljuje lestvici, čeprav je doma izgubila z Aluminijem.
Miral Samardžić je z golom v 85. minuti odločil zmagovalca derbija tega kola. FOTO: Jože Suhadolnik
Miral Samardžić je z golom v 85. minuti odločil zmagovalca derbija tega kola. FOTO: Jože Suhadolnik
STA, I. B.
18. 10. 2020 | 21:00
18. 10. 2020 | 21:02
8:40
Končano je 7. kolo slovenskega nogometnega prvenstva. V obračunu ekip, ki sta julija v neposrednem dvoboju odločali o naslovu prvaka, je danes na koncu s tesnim izidom Olimpija premagala Celjane in se tako državnim prvakom nekoliko oddolžila za razplet prejšnjega obračuna. Obe moštvi sta v novi sezoni v zelo spremenjenih postavah, pred dvobojem so bili za točko v boljšem položaju Ljubljančani.

O razmerju moči v prvem delu priča tudi podatek o kotih (7:1), po katerih pa tudi ni bilo pravega učinka zeleno-belih. V nadaljevanju pa so zmaji stopnjevali pritisk in vse bolj prevladovali na terenu. Odločitev je padla v 85. minuti. Pritisk domačih se je obrestoval po še enem kotu (skupno razmerje na koncu kar 12:1), ko je bil pred vrati zelo spreten kapetan Miral Samardžić. V padcu in s hrbtom obrnjen proti golu je ob Josipu Ćalušiču še prišel do strela in poslal žogo v gol.

Zanimivo, Celjani niso na vrata Ljubljančanov sprožili niti enega strela (5:0).
 

V Sežani se gostitelji ne dajo


Tabor Sežana (v belem) odlično igra na domačem igrišču v Sežani. FOTO: Mavric Pivk
Tabor Sežana (v belem) odlično igra na domačem igrišču v Sežani. FOTO: Mavric Pivk


Nogometaši Tabora iz Sežane ostajajo najuspešnejša ekipa novega nogometnega prvenstva na domačem igrišču. Tokrat so doma odpravili ljubljanski Bravo z 2:0 in v četrtem domačem nastopu dosegli še četrto zmago, s katero so se vsaj začasno prebili na tretje mesto prvenstvene razpredelnice.

V 24. minuti je domače v vodstvo popeljal Grk Christos Rovas. Ta je v hitrem protinapadu ušel gostujoči obrambi, bil sicer na levi strani v odličnem položaju za podajo Djalu, a je akcijo zaključil kar sam. Ljubljančani so bili prvič nevarni v 32. minuti, ko se je ob strelu Mihe Kancilije izkazal Jan Koprivc, v 43. minuti je z razdalje kakšnih 25 metrov nevarno streljal Žan Trontelj, toda meril malce previsoko za izenačenje.

Erik Salkić je bil v 66. minuti zelo nespreten na levi strani v kazenskem prostoru po lepi podaji Djala. Prav na koncu pa so gostitelji izkoristili grobo napako vratarja Jana Orbaniča, ki je slabo izbijal žogo, in Leon Sever, ki je v igro vstopil v 63. minuti, je s strelom skoraj s polovice igrišča zadel prazni gol za končnih 2:0.

Nogometaši Maribora so si pripisali tri točke že včeraj, nogometaši Brava so ostali praznih rok danes. FOTO: Jure Eržen
Nogometaši Maribora so si pripisali tri točke že včeraj, nogometaši Brava so ostali praznih rok danes. FOTO: Jure Eržen


V Fazaneriji zmaga gostov


Mura tudi po sedmem kolu ostaja na vrhu prvenstvene lestvice, a ni izkoristila priložnosti za povišanje točkovnega naskoka. Z Aluminijem je namreč na domačih tleh izgubila in ima pred Mariborom, Olimpijo in Taborom iz Sežane le točko prednosti. Aluminij je z drugo zmago v sezoni ostal predzadnji, a je od vrha razpredelnice oddaljen vsega pet točk. Že včeraj sta si pripisala zmagi Maribor in Koper.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine