Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Svojo plačo bo početveril

Kapetan Liverpoola Jordan Henderson podpisal za savdski Al Etifak in postal najbolje plačani angleški nogometaš vseh časov.
Jordan Henderson se je strinjal s plačo, ki jo bo dobil v Savdski Arabiji. FOTO: Glyn Kirk/AFP
Jordan Henderson se je strinjal s plačo, ki jo bo dobil v Savdski Arabiji. FOTO: Glyn Kirk/AFP
Š. R., STA
27. 7. 2023 | 16:37
1:36

Triintridesetletni kapetan Liverpoola Jordan Henderson je podpisal pogodbo za savdski klub Al Etifak. Iz premier lige se na Arabski polotok seli po 12 letih, ki jih je preživel na Anfieldu.

Henderson se je na Anfield preselil iz Sunderlanda poleti leta 2011. V zadnji sezoni je za rdeče zbral 43 tekem v vseh tekmovanjih, skupaj pa v 12 sezonah 492, dal je 33 golov in osvojil osem lovorik, sedem kot kapetan, tudi ligo prvakov in klubsko svetovni prvenstvo. Za Liverpool sta več tekem v premier ligi zbrala le Jamie Carragher in Steven Gerrard.

Prestop angleškega reprezentanca, na 77 tekmah je igralec sredine igrišča dosegel tri gole, je objavil Liverpool na spletni strani kluba, potrdil pa tudi Al Etifak, a o podrobnostih kluba nista poročala. Je pa bilo možno prebrati, da bo Henderson nabolje plačani angleški nogometaš vseh časov, letno naj bi zaslužil 42 milijonov evrov, kar je štirikratnik njegove plače, ki jo je imel v Liverpoolu!

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine