Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Svetovno prvenstvo na dve leti? To ne bi imelo smisla

Med ostrimi kritiki Fifine ideje je tudi hrvaški as v majici Reala Luka Modrić.
Luka Modrić je eden najboljših zveznih igralcev v 21. stoletju. FOTO: Sergei Supinsky/AFP
Luka Modrić je eden najboljših zveznih igralcev v 21. stoletju. FOTO: Sergei Supinsky/AFP
F. T.
19. 10. 2021 | 15:00
19. 10. 2021 | 15:11
1:39

Svetovna nogometna zveza (Fifa) kljub nasprotovanju večine deležnikov v nogometni družini nadaljuje s pripravami na spremembo režima organizacije mundiala. Tega od leta 1930 organizirajo vsaka štiri leta, predsednik Fife Gianni Infantino želi spremeniti frekvenco na dve leti, začenši z letom 2028.

Med ostrimi kritiki te ideje so tako rekoč vsi nogometaši na svetu – izjema so t. i. legende Fife, ki sodelujejo s krovno hišo –, med zadnjimi se je oglasil tudi hrvaški as Luka Modrić.

Mundial je edinstven ravno zato, ker ga igramo vsaka štiri leta

»Svetovno prvenstvo na dve leti zame ne bi imelo smisla. Mundial je edinstven ravno zato, ker ga igramo vsaka štiri leta. Ne bi želel dveletne frekvence. Toda, kot ste rekli tudi novinarji: nogometašev nihče nič ne vpraša,« je zatrdil hrvaški reprezentant v majici madridskega Reala, tudi prejemnik prestižnega priznanja zlata žoga.

image_alt
Kako je Aleksander Čeferin prepotoval 25.000 kilometrov

Modrić je komentiral možnost kandidature svojega soigralca Karima Benzemaja za letošnjo zlato žogo: »Obstaja več kandidatov, Karim je gotovo eden od njih. To si je zaslužil tako z letošnjimi igrami kot z dolgoletnim vrhunskim igranjem nogometa. Navsezadnje je v majici Francije osvojil tudi ligo narodov, kar v glasovanju gotovo šteje.«

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine