Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Svetovni prvak Bayern se je spotaknil na prvi domači oviri

Zaostala tekma bundeslige z Bielefeldom hitro sklatila Bavarce na nemška tla.
Bayernov mladi as Alphonso Davies (drugi z leve) se je takole veselil gola za končnih 3:3, s katerim je le ublažil spodrsljaj svetovnih prvakov. FOTO: Adam Pretty/AFP
Bayernov mladi as Alphonso Davies (drugi z leve) se je takole veselil gola za končnih 3:3, s katerim je le ublažil spodrsljaj svetovnih prvakov. FOTO: Adam Pretty/AFP
F. T., STA
15. 2. 2021 | 22:35
15. 2. 2021 | 22:52
1:44
Nogometaši v nemškem prvenstvu so dokončali 21. kolo. Prvak Bayern, ki se je iz Katarja vrnil s šesto lovoriko za prejšnjo sezono, naslovom svetovnega klubskega prvaka, je imel nepričakovano veliko težav z Arminio, na koncu pa iztržil le točko za izid 3:3.

Malokdo je pričakoval, da bodo imeli Bavarci toliko težav z ekipo, ki je do te tekme dosegla skupno najmanj golov v ligi, le 15 (toliko kot Schalke s tekmo več) in je na mestih tik nad tistimi za drugo ligo. A morda je kombinacija utrujenosti po tekmovanju v Katarju in neugodnih vremenskih razmer – v prvem polčasu je v Münchnu močno snežilo – pripomogla k presenetljivemu izidu tekme.


Bavarci začeli zelo slabo


Začelo se je slabo za Bavarce, ki so se po zadetkih Michela Vlapa v deveti in Amosa Pieperja v 37. minuti znašli v zaostanku z 0:2. V nadaljevanju se je zdelo, da bo prvi strelec lige Robert Lewandowski s svojim že 25. golom v sezoni stvari postavil na pričakovano mesto, a je le minuto za njim zadel tudi Christian Gebauer, ki je Arminii spet priboril dva gola naskoka.

Ekipa iz Bielefelda je bila tako že na poti do senzacije, a je domačim uspelo vsaj omiliti težave. Z goloma Corentina Tolissoja (57.) in Alphonsa Daviesa (70.) so prišli do izenačenja, imeli pa tudi nekaj sreče, ker so Arminii gol v 73. minuti razveljavili zaradi prepovedanega položaja.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine