Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Superliga so sanje dveh, treh direktorjev

Prvi mož Evropske nogometne zveze Aleksander Čeferin je bil za »Marca Sport Weekend« oster do zamisli o ustanoviti klubskega tekmovanja najbogatejših klubov.
Predsednik Evropske nogometne zveze Aleksander Čeferin  je jasno povedal, kaj si misli o superligi. FOTO: Franck Fife/AFP
Predsednik Evropske nogometne zveze Aleksander Čeferin  je jasno povedal, kaj si misli o superligi. FOTO: Franck Fife/AFP
G. N.
16. 11. 2020 | 10:05
16. 11. 2020 | 11:11
2:08
Kaj bi Španci brez Slovencev, kaj bi Marca brez slovenskih športnih zvezdnikov? Največji španski športni dnevnik je po pogovoru z zmagovalcem kolesarske dirke po Franciji Tadejem Pogačarjem v spletni rubriki »Marca Sport Weekend« gostil še predsednika Evropske nogometne zveze Slovenije Aleksandra Čeferina.

Za prvega moža evropskega nogometa so v zadnjih tednih najbolj moteča vprašanja o ustanavljanja super lige. Čeferin ima, kot je poudaril, že vrh glave superligo in o njej nima časa veliko govoriti.

»Za mene superliga sploh ne obstaja. O njej sanjata dva ali trije direktorji, ki jim je malo mar o solidarnosti. Ne skrbijo za prav ničesar, razen za sebe. Škodovali bi tudi svojim klubom, a se tega še ne zavedajo,« je bil oster Grosupeljčan in nadaljeval z ostrino.

»Zamisel ni resna. Pojavila se je pred odhodom predsednika Barcelone Josepa Bartomeua in verjamem, da je bila bolj populistična ali politična kot resna.«

Najpomembnejše poglavje je covid-19. Čeferin je pojasnil odločitve, ki so jih potegnili, da bi ublažili posledice epidemije.

Prvi ukrep je bil preložitev evropskega prvenstva.

»Najprej nismo vedeli, kaj se bo zgodilo, če bomo vztrajali pri pripravi za EP. Če bi se razmere poslabšale, morda ne bi mogli izpeljati EP. Imeli bi, v to sem prepričan, velike težave,« je povedal Čeferin.

Uefa je resda pretehtala vse podrobnosti, ki jih za seboj povlečejo takšne razmere, vključno s potovanji in denarnimi težavami, a je v ospredje postavila zdravje.

»Zdravje je bila naša prednostna naloga, pomembnejše je kot karkoli drugega, tudi kot nogomet,« je eden od najvplivnejših Slovencev na svetu postavil piko na i.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine