Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Štadion razprodan, v boj z Barcelono tudi Slovenka

Za naslov evropskih klubskih prvakinj se bodo pomerile nogometašice Barcelone in Wolfsburga.
Sara Agrež (levo) in soigralke pri Wolfsburgu so nared za spopad z Barcelono. FOTO: Piroschka Van De Wouw/Reuters
Sara Agrež (levo) in soigralke pri Wolfsburgu so nared za spopad z Barcelono. FOTO: Piroschka Van De Wouw/Reuters
Š. R., STA
3. 6. 2023 | 07:00
3. 6. 2023 | 07:10
2:12

Danes ob 16. uri bo v Eindhovnu na razprodanem štadionu PSV finale nogometne lige prvakinj. Za naslov evropskih klubskih prvakinj se bodo pomerile nogometašice Barcelone in Wolfsburga, katerega dres nosi tudi slovenska reprezentantka Sara Agrež. Ta bo kot prva Slovenka igrala v finalu lige prvakinj. Nizozemska bo prvič gostila finale lige prvakinj, štadion v Eindhovnu, ki sprejme okoli 35.000 ljudi, pa je razprodan.

»Občutki so dobri, v ekipi vlada mirnost. Se pa čuti osredotočenost. Treningi so kratki, učinkoviti, poudarek na taktiki. Menim, da smo dobro analizirale Barcelono in da smo dobro pripravljene na tekmo sezone. Želim si zmage, želim si glasnih navijačev, želim si timskega duha, s katerim želimo pokazati, da si to zmago zaslužimo,« je pred finalom dejala Sara Agrež, 22-letna reprezentančna branilka, ki je lani okrepila Wolfsburg.

Nemke doslej uspešnejše od Katalonk

Nemški predstavnik bo lovil tretji naslov v tem tekmovanju, do zdaj je slavil v letih 2013 in 2014, šestič pa igra v finalu. Barcelona se bo borila za drugi naslov, v finale pa se je uvrstila četrtič oziroma tretjič zapored. Edini naslov so Katalonke osvojile pred dvema letoma. Rekorderke so nogometašice Lyona, ki so slavile osemkrat. V letošnjem skupinskem delu lige prvakinj so igrale še tri naše reprezentantke. Mateja Zver pri St. Pöltenu ter Nina Kajzba in Zara Kramžar pri Romi. V kvalifikacijah so igrale tudi nogometašice Pomurja.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine