Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Srečko Katanec z Uzbekistanom ugnal tudi Tajsko

Nekdanji slovenski selektor bo s svojimi izbranci izzval Katar v četrtfinalu azijskega prvenstva.
Srečko Katanec uspešno vodi reprezentanco Uzbekistana. FOTO: Karim Jaafar/AFP
Srečko Katanec uspešno vodi reprezentanco Uzbekistana. FOTO: Karim Jaafar/AFP
Š. R., STA
30. 1. 2024 | 14:49
30. 1. 2024 | 22:30
2:19

Uzbekistanska nogometna reprezentanca, ki jo vodi nekdanji slovenski reprezentant in selektor Srečko Katanec, se je na azijskem prvenstvu v Katarju uvrstila v četrtfinale. V osmini finala je premagala Tajsko z 2:1 (1:0). Naslednji tekmeci Katančevih varovancev bodo v soboto ob 16.30 gostitelji Katarci, ki so z 2:1 izločili Palestino.

Uzbekistan je bil veliko boljši tekmec v prvem polčasu in bi lahko izdatneje vodil, a je edini gol v 37. minuti dosegel Azizbek Turgunbojev. V kazenskem prostoru je z levico poslal žogo v mrežo po podaji Dijorja Holmatova.

Rezervist Supačok Saračat, ki je v igro vstopil v drugem polčasu, je z zavitim in močnim strelom z roba kazenskega prostora v 58. minuti kronal premoč Tajske v tem delu za izenačenje na 1:1. Le sedem minut pozneje je prav tako z roba kazenskega prostora Uzbekistan ponovno popeljal v vodstvo Abosbek Fajzulajev. Do konca se izid ni več menjal, še najlepši priložnosti sta bili v sodnikovem dodatku, po ena na vsaki strani.

Uzbekistan je pred tem igral v predtekmovalni skupini B in v tretji tekmi z Avstralijo, ki si je že pred to tekmo zagotovila prvo mesto in osmino finala, remiziral 1:1. S tem je osvojil peto točko po remiju brez golov s Sirijo in zmago s 3:0 nad Indijo. S tem je na drugem mestu za točko prehitel Sirijo. Ta je v tretjem krogu z 1:0 premagala odpisano Indijo in se je s štirimi točkami v osmino finala prebila kot ena izmed najboljših tretjeuvrščenih ekip.

Četrtfinale prvenstva se bo odvijal 2. in 3. februarja, polfinale 6. in 7. februarja, finale pa 10. februarja.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine