Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Srbi zdesetkani za Škote?

Za četrtkove tekme dodatnih kvalifikacij za uvrstitev na evropsko prvenstvo v nogometu tudi brez igralcev, ki igrajo v Italiji.
Srbski veteran Aleksandar Kolarov se ni oziral na navodila italijanskih oblasti in je že v nedeljo dopotoval v Beogradu FOTO: Manan Vatsyayana/AFP
Srbski veteran Aleksandar Kolarov se ni oziral na navodila italijanskih oblasti in je že v nedeljo dopotoval v Beogradu FOTO: Manan Vatsyayana/AFP
G. N.
9. 11. 2020 | 11:51
1:44
Zaradi povečanja okužbe z virusom sars-cov-2 so posamezne regije v Italiji prepovedala gibanje ljudi v druge kraje ali tujino. Toda ta ukrep je povzročil tudi hude nogometne preglavice, saj bodo v četrtek tekme dodatnih kvalifikacij za uvrstitev na evropsko prvenstvo, v reprezentancah pa igrajo mnogi, ki si služijo kruh v Itliji.
Najbolj so zaskrbljeni v Srbiji, saj bi lahko zaradi odločitev vlade, da naj klubi prepovedo odhod reprezentantov, dvoboj proti Škotski igrala močno oslabljena.
Zvezdnika Lazia in Interja Sergej Milinković-Savić in Aleksandar Kolarov sta sicer že dopotovala v Beograd, usoda drugih dveh kandidatov Nikole Milinkovića in Dušana Vlahovića (oba Fiorentina) je še neznanka, z izjemo Filipa Đuričića (Sassuolo), ki je bil pozitiven tudi na drugem testu.

Nogometna zveza Srbije ni prejela uradne odločitve italijanskih klubov o prepovedi odhoda za njihove igralce.

Italijanske oblasti so zaradi širjenja pandemije ostreje ukrepale tudi zaradi oktobrskega samovoljnega odhoda Cristiana Ronalda iz hotela, kjer je bil v osamitvi Juventus. Brez dovoljenja se je pridružil reprezentačnim pripravam za oktobrski paket tekem v ligi narodov. Kot je znano, se je Portugalec okužil in je igral le prvi dvoboj s Francijo, drugega s Švedsko pa ne. Ob vrnitvi je moral takoj v samoizolacijo, iz nje pa se je lahko vrnil šele minuli vikend, ko je test pokazal, da ni več okužen.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine