Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Špancem finale lige prvakov v Portu, Francozom evropska liga

Antonio Miguel Mateu Lahoz bo sodil Chelseaju in Manchester Cityju, Clement Turpin pa Manchester Unitedu in Villarrealu.
Antonio Mateu Lahoz je pri 44 letih že na koncu bogate sodniške kariere, ki jo bo zaokrožil z glavno nagrado, sojenjem v finalu lige prvakov. Leta 2019 je bil v vlogi četrtega sodnika. FOTO: Fabrice Coffrini/AFP
Antonio Mateu Lahoz je pri 44 letih že na koncu bogate sodniške kariere, ki jo bo zaokrožil z glavno nagrado, sojenjem v finalu lige prvakov. Leta 2019 je bil v vlogi četrtega sodnika. FOTO: Fabrice Coffrini/AFP
G. N.
13. 5. 2021 | 08:41
13. 5. 2021 | 14:32
2:01
Nogometaši Chelseaja in Manchester Cityja bodo piko na i klubski sezoni postavili na Portugalskem. Finale lige prvakov so namreč iz Istanbula preložili v Porto. Tako so se po temeljitem razmisleku odločili odgovorni pri Evropski nogometni zvezi (UEFA).

»Po letu dni brez možnosti obiska štadionov smo bili pri Uefi mnenja, da je treba storiti vse za zagotovitev prisotnosti navijačev obeh finalistov,« so sporočili iz zveze. Pristojni so razmišljali tudi o možnosti selitve tekme v Anglijo, vendar so se na koncu zaradi težav z zagotavljanjem izjem za obiskovalce iz drugih držav odločila za Porto. »Po takšnem letu, ki so ga preživeli navijači, ne bi bilo prav, če si največje tekme sezone svojih klubov ne bi mogli ogledati s tribun,« je ob tem zapisal Aleksander Čeferin, predsednik Uefe.

Tako bo najzahodnejša evropska država še drugič zapored gostila »covidni« finale in znova je krajšo potegnila turška metropola. Lani je bil zaključni turnir osmerice najboljših v Lizboni. V finalu je Bayern z 1:0 premagal Paris Saint-Germain.

Pristojni pri UEFA so tudi že določili, kateri sodniški ekipi bo pripadla glavna nagrada. Angleški dvoboj bodo 29. maja v Portu sodili Španci, glavni sodnik pa bo 44-letni Antonio Miguel Mateu Lahoz., ki je bil leta 2019 v prav tako angleškem finalu med Liveerpoolom in Tottenhamom v vlogi četrtega sodnika. Finalno tekmo evropske lige med Manchester Unitedom in Villarrealom 26. maja v Gdansku pa so si prislužili Francozi. Glavni sodnik bo 38-letni Clement Turpin.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine