Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
SP v nogometu 2022

Šahtar želi izključitev Irana s SP

Ukrajinski klub iz Donjecka ogorčen nad uporabo iranskih brezpilotnih letal na ruski strani ob agresiji na njegovo domovino.
Ukrajinska reprezentanca naj na mundialu v Katarju zamenja Iran, ki pomaga agresorski Rusiji. FOTO: Hajk Bagdasarjan/Reuters
Ukrajinska reprezentanca naj na mundialu v Katarju zamenja Iran, ki pomaga agresorski Rusiji. FOTO: Hajk Bagdasarjan/Reuters
Š. R., STA
24. 10. 2022 | 17:22
9. 11. 2022 | 14:44
2:08

Vodstvo ukrajinskega nogometnega kluba Šahtar Donjeck zahteva, da Mednarodna nogometna zveza (Fifa) reprezentanci Irana prepove igranje na svetovnem prvenstvu konec leta v Katarju in da naj jo zamenja reprezentanca Ukrajine. Razlog je domnevna uporaba iranskih brezpilotnih letal s strani Rusije v agresiji na Ukrajino. »Medtem ko se bo iransko vodstvo zabavalo ob gledanju reprezentance na SP, bodo Ukrajince ubijala iranska brezpilotna letala in iranske rakete,« je na družbenem omrežju facebook zapisal generalni direktor kluba Sergej Palkin.

Palkin je pozval Fifo, da naj Iran zamenja Ukrajina, potem ko je ta dokazala, da je vredna nastopa na SP. Iranski reprezentanci pa naj se nemudoma prepove igranje na prvenstvu zaradi neposrednega sodelovanja države v terorističnih napadih na Ukrajince. »Zamenjava Irana z Ukrajino bi bila zgodovinsko in športno upravičena,« je dejal Palkin in dodal, da poziva vse, da se pridružijo pritisku na nogometno birokracijo.

To ni sicer prvič, da je Palkin pritisnil na Fifo zaradi njenih odločitev po ruski invaziji na Ukrajino, ki se je začela februarja. V zadnjih mesecih se je generalni direktor spravil na nogometno vodstvo zaradi njegove sporne odločitve, da tujim igralcem dovoli, da brez odškodnine zapustijo ukrajinske klube in pobegnejo pred vojno. Na Palkinov poziv ni bilo takojšnega odziva ne s strani ukrajinskih nogometnih organov ne s strani političnega vodstva države. Svetovno prvenstvo v Katarju se bo sicer začelo 20. novembra.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine