Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
SP v nogometu 2022

Aleksander Čeferin: Dolge tekme v Katarju? Tega v ligi prvakov ne bo

Predsednik Evropske nogometne zveze Aleksander Čeferin je v intervjuju za srbski športni dnevnik Sportski žurnal.
Aleksander Čeferin je po vnitvi iz Katarja spregovoril za srbski športni dnevnik Sportski žurnal. FOTO: Kristian Skeie/uefa
Aleksander Čeferin je po vnitvi iz Katarja spregovoril za srbski športni dnevnik Sportski žurnal. FOTO: Kristian Skeie/uefa
F. T.
29. 11. 2022 | 09:00
29. 11. 2022 | 09:28
1:36

Predsednik Evropske nogometne zveze Aleksander Čeferin je v intervjuju za srbski športni dnevnik Sportski žurnal odgovarjal na vprašanja o svetovnem prvenstvu v nogometu. »Po prvem tednu mundiala, v katerem sem si nekaj tekem ogledal v živo, lahko zatrdim, da spremljamo lepo prvenstvo in gostoljubne organizatorje. Domov sem prinesel le pozitivne vtise,« je povedal Čeferin.

Odgovoril je tudi na vprašanje, kaj meni o rekordno dolgih sodnikovih dodatkih tekem v Katarju. »Fifa je napovedala, da bo strožje kaznovala zavlačevanja in simuliranje poškodb, upoštevati je treba analize VAR, številne menjave in posredovanja zdravnikov, toda kljub temu smo bili vsi presenečeni nad povprečno dolžino tekem,« je razkril Čeferin.

»Treba je najti pravo mero vsega skupaj. V ligi prvakov imamo več kot 60 minut efektivnega igralnega časa brez dodatkov. To je prava smer in Uefa zanesljivo ne bo sledila načelom, ki se jih v tem kontekstu drži Fifa v Katarju,« je še zatrdil Čeferin.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine