Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Slovenke učinkovite v Grčiji

Ženska reprezentanca je zmagala s 4:1 in vpisala nove tri točke. Po dvakrat v polno Mateja Zver in Lara Prašnikar. V Novi Gorici z Estonijo.
Slovenke so bile uspešne v Grčiji. FOTO: Tomi Lombar
Slovenke so bile uspešne v Grčiji. FOTO: Tomi Lombar
STA
26. 10. 2021 | 21:19
1:21

Slovenska ženska nogometna reprezentanca je v Larisi igrala četrto tekmo kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2023 in premagala Grčijo s 4:1 (1:1). Izbranke Boruta Jarca naslednja preizkušnja čaka 26. novembra, ko bodo v Novi Gorici gostile Estonijo.

Slovenija je v dosedanjih treh tekmah ob zmagi proti Estoniji v gosteh (4:0), domačem porazu proti Franciji (2:3) in domačem remiju proti Walesu (1:1) zbrala štiri točke, nove tri pa je vpisala danes v Larisi. Pri Sloveniji sta po dvakrat zadeli Mateja Zver (8., 59.) in Lara Prašnikar (18., 86.).

V evropskih kvalifikacijah sicer igra 51 reprezentanc v devetih skupinah. Evropa bo dala 11 neposrednih potnic na SP, ki bo v devetih mestih in na desetih stadionih v Avstraliji in na Novi Zelandiji.

Prvič v zgodovini SP bo na zaključnem turnirju najboljših ženskih reprezentanc sodelovalo 32 reprezentanc, prej jih je bilo 24.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine