Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Nogomet

Slovenke enotne v oceni – v kvalifikacijah šteje le zmaga v skupini

Slovenska ženska nogometna reprezentanca v petek v Šiški (16.30) proti Moldaviji začenja kvalifikacijski cikel, cilj je prvi preboj na veliko tekmovanje.
Lara Prašnikar je na 67 tekmah za reprezentanco dosegla 34 golov. Foto Jože Suhadolnik
Lara Prašnikar je na 67 tekmah za reprezentanco dosegla 34 golov. Foto Jože Suhadolnik
4. 4. 2024 | 12:00
4. 4. 2024 | 16:32
3:58

V nadaljevanju preberite:

Pred slovenskimi nogometašicami je nov izziv. Po razočaranju v premierni ligi narodov, kjer so kljub smelim napovedim izpadle v ligo C, o motivu varovank selektorja Saše Kolmana ne bi smelo biti dvoma. Skupinski del kvalifikacij za EP 2025 začenjajo v vlogi favoritinj, od katere ne bežijo. »Dokazati moramo, da sodimo ligo višje in osvojiti prvo mesto. Kar bo manj, bo neuspeh,« je jasen Kolman. Prva priložnost za tri točke bo v petek v Šiški, ob 16.30 v goste prihaja reprezentanca Moldavije.

Hibrid med kvalifikacijami za šampionat stare celine in ligo narodov je prinesel zanimiv, a dokaj zapleten tekmovalni sistem. Slovenke bodo kvalifikacije igrale v najnižji ligi C z 19 moštvi, moštva so razvrščena v lige glede na dosežke iz nedavne sezone lige narodov, ki se je za Slovenke razpletla slabo. Na euro je že uvrščena gostiteljica Švica, neposredno na zaključni turnir se bosta prebili tudi prvi dve ekipi iz vsake od štirih skupin v ligi A.

Ob koncu februarja je Slovenija igrala na pokalu Pinatar v Španiji, kjer je izgubila s Finsko (0:1) in premagala Filipine (1:0; Golob), predvsem pa storila napredek v igri, dodaja 29-letna branilka iz Kranja Kaja Eržen: »V Španiji je bilo veliko dobrih stvari, med seboj smo se povezale, tudi igra na igrišču je stekla. Zdaj moramo to na začetku kvalifikacij še nadgraditi.«

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine