Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Slovenija je napredovala za dve mesti, svetovni prvaki le na vrhu

Argentina je naposled prva na lestvici Mednarodne nogometne zveze, druga je Francija in tretja doslej vodilna Brazilija.
Na vrhu lestvice Svetovne nogometne zveze so Argentinci zamenjali Brazilce, ki so tretji. Pred njimi so tudi Francozi. FOTO: Agustin Marcarian/Reuters
Na vrhu lestvice Svetovne nogometne zveze so Argentinci zamenjali Brazilce, ki so tretji. Pred njimi so tudi Francozi. FOTO: Agustin Marcarian/Reuters
G. N., STA
6. 4. 2023 | 11:53
6. 4. 2023 | 11:53
2:14

Svetovna prvakinja Argentina je na vrhu svetovne jakostne lestvice reprezentanc Mednarodne nogometne zveze (Fifa) nasledila Brazilijo, ki je padla na tretje mesto. Na decembrski lestvici je bila Slovenija na 61. mestu, sedaj je 59.

Francija, ki je po porazu v finalu na svetovnega prvenstva konec lanskega leta v Katarju predala krono prvaka Argentini, je napredovala na drugo mesto.

Belgija je ostala četrta. Sledijo Anglija, Nizozemska, Hrvaška, bronasta v Katarju, Italija, ki ni nastopila na SP, Portugalska in na desetem mestu Španija. Maroko, poražen v tekmi za tretje mesto na SP s Hrvaško, je kot najboljša afriška država ostal 11.

Slovenska reprezentanca je po dveh zmagah s Kazahstanom in San Marinom v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo v Nemčiji leta 2024 napredovala še za dve mesti in je 59. Decembra lani je bila 61., konec avgusta je bila 65., na lestvici pred SP pa na 62. mestu.

Med slovenskimi tekmeci v kvalifikacijah za EP prihodnje leto je najvišje ostala Danska, ki je izgubila eno mesto in je 19. Tik pred Slovenijo je na 56. mestu Finska, iz 59. pa je za Slovenijo na 62. nazadovala Severna Irska.

Na 112. mestu je Kazahstan in je pridobil tri mesta, na 211. pa je ostal San Marino. Ta je ne le najslabša evropska ekipa, ampak tudi na dnu celotne svetovne lestvice.

Naslednja lestvica Fife bo objavljena 20. julija.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine