Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Slovenci odščipnili točko favoriziranim tekmecem

V kvalifikacijah za nastop na svetovnem prvenstvu 2024 se je naša reprezentanca z izbrano vrsto Španije razšla z neodločenim izidom.
Slovenci so osvojili pomembno točko. FOTO: Uroš Hočevar
Slovenci so osvojili pomembno točko. FOTO: Uroš Hočevar
M. Š., STA
6. 10. 2023 | 22:55
6. 10. 2023 | 23:02
3:37

Slovenska reprezentanca v futsalu je v Ljubljani prijetno presenetila v tretji tekmi kvalifikacij za nastop na svetovnem prvenstvu 2024. S favorizirano Španijo se je razšla z neodločenim izidom 1:1 (0:1). Naši igralci se bodo z istimi tekmeci pomerili še v torek v Jaenu.

Slovenci so tokrat z nespornimi favoriti skupine pokazali bojevito predstavo. Gostje so začeli bolje in imeli pobudo. Že v prvi minuti je Catela zadel vratnico, v deveti minuti pa je Adolfo zadel za vodstvo prav po podaji razpoloženega Catele. V 11. minuti je imel Luka Čop lepo priložnost za domačo vrsto, ko je prišel sam pred vratarja, a je bil slednji na pravem mestu.

Tudi drugi polčas so pred približno 2000 gledalci odločneje začeli Španci, vendar so Slovenci preprečevali res nevarne poskuse dvakratnih svetovnih in sedemkratnih evropskih prvakov. V 32. minuti so gostitelji izpeljali lepo akcijo, ko je po podaji Tea Turka z desne strani iz bližine zadel Čop za 1:1.

Zatem se je nekajkrat moral izkazati spet Berzelak, tudi v 37. minuti po nevarnem poskusu Catele in po še nekaj poznejših strelov Špancev.

V tekmo so šli brez strahu

»Vsi smo zelo veseli. Pred takim občinstvom je res lepo igrati. Takšne točke smo res zelo veseli, tega se ne doživi vsak dan. V tekmo smo šli brez strahu, vedeli smo, da lahko osvojimo točko ali celo zmagamo. Točko smo zasluženo osvojili in smo je veseli,« je dejal strelec slovenskega zadetka Čop.

»Štirideset minut je bilo pekla, borili smo se. Morda ni bilo lepo, ampak je bilo s srcem. To je Slovenija. Mečemo se na glavo za vsako žogo. Na drugi strani smo imeli izjemno ekipo, ampak tokrat je ta točka večja od Triglava. Ponosen sem, da sem kapetan tega moštva. Odščipnili smo veliko točko favorizirani ekipi in menim, da nas bodo zdaj vsi gledali nekoliko drugače kot doslej. Kapa dol celotni ekipi, strokovnemu štabu in občinstvu,« pa je povedal kapetan Igor Osredkar.

Slovenijo so na tekmi proti Španiji po poškodbah Nejca Hozjana in Jureta Subana zastopali Tilen Rajter (Meteorplast Šic bar), Marko Mohorič (Oplast), Teo Turk (Dosson), Jeremy Bukovec (Omiš), Matej Fideršek (Minerva), Marko Peček (Dobovec), Žiga Čeh (Dobovec), Klemen Duščak (Dobovec), Denis Totošković (The Nutrition Extrem), Luka Čop (The Nutrition Extrem), Nejc Berzelak (Siliko), Žan Janež (Siliko), Max Vesel (Siliko) in Igor Osredkar (Cazin).

Zmagovalci skupin (teh je v Evropi pet) se bodo neposredno uvrstili na svetovno prvenstvo. Štiri najboljše drugouvrščene reprezentance pa bodo igrale dodatne kvalifikacije, ki bodo med 8. in 17. aprilom 2024. Zmagovalca dveh parov bosta potovala na svetovno prvenstvo.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine