Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

V derbiju v Stožicah so gostje dodobra napolnili Vidovškovo mrežo

V drugem nedeljskem dvoboju 6. kola Prve lige Telemach je Bravo prekosil Radomljane. Ker Rogaška ni imela dovolj domačih nogometašev, ni smela igrati.
Celjani so v Stožicah dosegli kar štiri gole. FOTO: Sandi Fišer
Celjani so v Stožicah dosegli kar štiri gole. FOTO: Sandi Fišer
P. Z., STA
26. 8. 2023 | 22:25
27. 8. 2023 | 22:29
5:23

V derbiju 6. kola Prve lige Telemach so nogometaši Celja osvojili Stožice. Olimpijo so premagali s 4:2 (2:1). V drugem nedeljskem dvoboju je Bravo prekosil Kalcer Radomlje z 2:1 (2:0).

Celjani so pridno izkoriščali vrzeli v obrambi branilcev naslova. Že po m2anj kot minuti igre so prešli v vodstvo, ko je globinsko podajo Marka Zabukovnika lepo sprejel Jegor Prucev, ta je nato v kazenskem prostoru nesebično žogo oddal na svojo desno do Aljoše Matka, ki jo je preusmeril v prazno mrežo za 0:1.

V 36. minuti so Ljubljančani izenačili, najprej je iz bližine Rui Pedro zadel vratnico, žoga pa se je od Davida Zeca odbila v celjsko mrežo. Veselje pa je bilo kratko, Prucev je odvzel žogo v kazenskem prostoru Ahmetu Muhamedbegoviću in jo podal  Tamarju Svetlinu v osrčje kazenskega prostora, temu pa ni bilo težko zadeti za 1:2.

Prav tako ni bilo težko znova zadeti Matku v 48. minuti, ko je dobil dolgo podajo za hrbet ljubljanskih branilcev in na koncu rutinirano premagal Matevža Vidovška za 1:3. Že v 50. minuti je Olimpija zmanjšala zaostanek, ko je David Sualehe podal z leve strani, Nemanja Motika pa z glavo zadel za 2:3. Toda ljubljanska obramba je bila spet luknjičasta v 54. minuti, spet je bil v eni glavnih vlog Prucev, na koncu pa je odbito žogo Vidovška v mrežo poslal Nino Kouter.

Nogometaši Brava so Radomljanom zabili dva gola že do 8. minute.FOTO: NK Bravo
Nogometaši Brava so Radomljanom zabili dva gola že do 8. minute.FOTO: NK Bravo

Bravo na hitro do 2:0

Nogometaši Bravo so v Domžalah že do 8. minute minute zabili Radomljanom dva gola. Čeprav so se gostitelji v drugem polčasu trudili izenačiti, pa so Ljubljančani zdržali pritiske.

Bravo je prešel v vodstvo že v prvi minuti, ko je po podaji z leve strani zadel Gašper Trdin. Le nekaj minut pozneje je Matej Poplatnik prišel sam pred Luko Baša, na koncu ga je radomeljski vratar povlekel za nogo in sledila je najstrožja kazen. To je izvedel kar Poplatnik in zanesljivo zadel mrežo.

Radomljani so v drugem polčasu igrali precej bolje kot v prvem in pritiskali, a so z golom Madžida Šošića v 65. minuti zgolj ublažili poraz.

V Mariboru so Domžale iztržile točko. FOTO: Jure Eržen/Delo
V Mariboru so Domžale iztržile točko. FOTO: Jure Eržen/Delo

Domžale s točko iz Maribora, brez tekme v Kopru

Sobota bi mogla prinesti dve tekmi državnega nogometnega prvenstva. Toda v Kopru  je bila odpovedana, ker Rogaška ni imela dovolj doma vzgojenih igralcev. Maribor je gostil Domžale, končalo se je z delitvijo točk, 1:1.

Na prvi tekmi je v petek Mura na zahtevnem gostovanju v Kidričevem prišla do želenega izkupička. Po treh porazih ima zdaj dve zmagi, drugo je zagotovil zgodnji zadetek mladega Nika Kasala. Aluminij pa je doživel drugi zaporedni poraz.

V nedeljo bo v Stožicah derbi ekip, ki Slovenijo zastopata v Evropi. Olimpija bo gostila vodilno Celje z njenim bivšim trenerjem Albertom Riero. Zadnja tekma kroga bo med Radomljami in Bravom.

V Kopru ni bilo tekme. Pravila namreč velevajo, da mora vsaka ekipa imeti v kadru za tekmo osem doma vzgojenih igralcev, Rogaška pa jih je imela sedem, tako da je bil obračun odpovedan. O razpletu tekme bodo odločali za zeleno mizo. Domnevno bo ta registrirana s 3:0 v korist Kopra, uradno pa bo vodstvo tekmovanja odločitev sporočilo v prihodnjih dneh.

V Ljudskem vrtu ni bilo zmagovalca. Potem ko so bili v prvem polčasu boljši Domžalčani in v drugem Mariborčani, se je dvoboj končal z delitvijo točk. Štajerci, ki so bili ob brezvoljni igri v prvem polčasu deležni tudi nekaj žvižgov, so se s točko vsaj začasno povzpeli na prvo mesto lestvice, Domžale, ki so pod vodstvom Dušana Kosića osvojile prvo točko, pa so v sredini lestvice.

Domžale so začele odločno in v deveti minuti povedle, ko je Danijel Šturm z mojstrskim strelom z leve strani žogo poslal čez Ažbeta Juga v malo mrežico na drugo stran gola. Tik pred koncem polčasa pa so domači po dolgem ogledu posnetkov prišli do najstrožje kazni, ko je Šturm na robu kazenskega prostora storil prekršek nad Marinom Laušićem. Z bele pike je streljal Josip Iličić in zanesljivo izenačil na 1:1.

 

1. SNL, 6. krog:

Petek:

Aluminij – Mura 0:1 (0:1; Kasalo 17.)

Sobota:

Koper – Rogaška preloženo/odpovedano

Maribor – Domžale 1:1 (1:1; Iličić 45./11.m; Šturm 9.)

Nedelja:

Olimpija – Celje 2:4 (Zec 36./avt, Motika 49.; Matko 1., 48., Svetlin 39., Kouter 54.)

Radomlje – Bravo 1:2 (Šošić (65.; Trdin 1., Poplatnik 8.)

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine