Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Mura položila na kolena sloviti Tottenham

Po mojstrovini Tomija Horvata izenačenje Angležev prek slovitega Harryja Kana, nakar je v 94. minuti za veliko domače slavje poskrbel Amadej Maroša.
Nogometaši Mure so morali zelo garati za najodmevnejšo mednarodno zmago v klubski zgodovini. FOTO: Matej Družnik/Delo
Nogometaši Mure so morali zelo garati za najodmevnejšo mednarodno zmago v klubski zgodovini. FOTO: Matej Družnik/Delo
25. 11. 2021 | 19:43
25. 11. 2021 | 20:51
2:15

V kultnem mariborskem Ljudskem vrtu prek 5500 navzočih spremlja spektakel, a tokrat ne v izvedbi svojih vijoličnih "pubecov". Mura namreč igra zadnjo domačo tekmo skupinskega dela konferenčne lige, tekmec je slovit – Tottenham Hotspur iz Londona.

Toda naši prvaki se slovitega moštva niso ustrašili, zelo odločno so se lotili izziva. Naključni opazovalec bi težko zaznal, da se črno-beli z enim od najbogatejših angleških moštev tako dobro kosajo. Mojstrovina Tomija Horvata po podaji Žana Karničnika za vodilni gol v 11. minuti pa je le še bolj ogrela imenitno navijaško ozračje v mariborski nogometni areni.

Tudi v nadaljevanju Prekmurci niso popuščali, Londončani svojega tako trenerja Antonia Conteja kot privržence, ki jih imajo tudi v Sloveniji, niso navdušili, v končnici uvodnega dela pa je bil Nik Lorbek z nevarnim strelom celo blizu še izdatnejši prednosti pred 2. polčasom.  

V 2. delu pa so se bolj zbrano svoje naloge lotili tudi igralci Tottenhama, njihov prvi as Harry Kane je izkoristil eno od redkih napak v domači obrambi in izid izenačil. Poskusili so zadeti za vse tri točke, toda te so ostale v Sloveniji!

Spretno je ušel gostom že globoko v sodnikovem podaljšku Amadej Maroša, preigraval v kazenskem prostoru in zabil za na tujem najodmevnejšo zmago Mure v dolgi in bogati zgodovini ...

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine