Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Samir Handanović niza uspehe in tekme brez prejetega gola

Milančani so 19. kolu italijanske nogometne lige zmagali še sedmič zapovrstjo.
Denzel Dumfries je prinesel Interju vse tri točke. FOTO: Alberto Lingria/Reuters
Denzel Dumfries je prinesel Interju vse tri točke. FOTO: Alberto Lingria/Reuters
STA, B. E.
22. 12. 2021 | 20:45
22. 12. 2021 | 23:01
2:02

Nogometaši milanskega Interja nadaljujejo niz uspehov v italijanskem prvenstvu. V 19. kolu so zmagali še sedmič zapovrstjo, doma so ugnali Torino z 1:0. To je bila že šesta zaporedna tekma, na kateri nekdanji slovenski reprezentančni vratar Samir Handanović ni prejel gola.

Branilci naslova tokrat niso napolnili mreže tekmecev kot v zadnjih dvobojih. Za nove tri točke in potrditev prvega mesta na prvenstveni razpredelnici jim je zadostoval en sam gol, v 30. minuti ga je dosegel Denzel Dumfries. Inter je zadnjo tekmo, na kateri ni zmagal, odigral v 12. kolu, ko se je na milanskem derbiju z Milanom razšel z izidom 1:1. Edini poraz je doživel v osmem kolu, ko ga je premagal Lazio.

Spodrsljaj Napolija

Na lestvici ima štiri točke prednosti pred Milanom, ki je tokrat s 4:2 v gosteh premagal Empoli, pri katerem je Petar Stojanović odigral le prvi polčas, Leo Štulac pa je v igro vstopil v 85. minuti. Spodrsljaj si je na domačem igrišču privoščil Napoli, ki je z drugega mesta padel na tretje. Z 1:0 ga je premagala Spezia, v 37. minuti je Juan Jesus dosegel avtogol.

Lazio je na gostovanju v Benetkah s 3:1 prekosil Venezio, za katero je Domen Črnigoj igral do 67. minute, v 57. minuti pa prejel rumen karton. Brez zmag sta ostali ekipi iz zgornje polovice lestvice, Roma in Fiorentina. Rimljani so s Sampdorio igrali 1:1 na domačem igrišču, Fiorentina pa je enak izid iztržila v Veroni. Bologna je v gosteh ugnala Sassuolo s 3:0.

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine