Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Levčki iz brloga po avtogolu Slovenije le izvlekli točko

Drugi nastop Slovenije s Češko v Celju se je končal z remijem 1:1, Italija po dvoboju s Čehi tudi s Španijo (0:0) imela dva izključena igralca.
Aljoša Matko se je veselil zadetka za slovensko vodstvo, a to na koncu ni bilo dovolj za zmago. FOTO: Leon Vidic
Aljoša Matko se je veselil zadetka za slovensko vodstvo, a to na koncu ni bilo dovolj za zmago. FOTO: Leon Vidic
M. U.
27. 3. 2021 | 18:12
27. 3. 2021 | 22:59
3:35
V Celju sta v okviru 2. kola skupine B evropskega nogometnega prvenstva igrali Slovenija in Češka. Varovanci selektorja Milenka Aćimovića so za uvod izgubili z evropskim prvakom Španijo z 0:3, Čehi so z 1:1 remizirali z Italijo. Če je Slovenija želela storiti korak k napredovanju v četrtfinale, je morala iztržiti ugoden izid s slovanskimi tekmeci.

V začetku tekme so imeli več pobude gostje, a slovenski vratar Igor Vekić je vsakič dobro posredoval. V 23. minuti je slovenski kapetan Timi Max Elšnik udaril z roba kazenskega prostora, a so Čehi njegov strel blokirali. Tudi Čehu Ondreju Šašinki so gostitelji v 30. minuti blokirali strel v obetavnem napadu. Gol v 32. minuti! Aljoša Matko je bil v kazenskem prostoru v pravem trenutku na pravem mestu in Slovenijo povedel v vodstvo. Do polčasa so mreže nato mirovale, mladi Slovenci so na počitek odšli s prednostjo.

V drugem polčasu so Čehi jalovo napadali, Tomaš Ostrak je v 71. minuti v eni boljših priložnosti žogo z glavo poslal čez vrata. Štiri minute kasneje je poskušal še Matej Chaluš, a Vekić je na vratih bil na mestu. V 78. minuti se je v lepi priložnosti znašel Žan Medved, a žoga ni šla v češko mrežo, iz vsega se je izcimil le udarec iz kota za domače moštvo. Šok v 86.minuti! Češka je izenačila in to z zadetkom v lastno mrežo Nika Prelca po dotiku ob prostem strelu gostov. Izid brez zmagovalca je ostal vse do zadnjega sodnikovega žvižga, slovenski mladi upi so nesrečno in v zadnjih minutah tekme iz rok izpustili zmago.

Žan Kolmanič je preigraval Čehe, ki so po sreči z avtogolom prišli do točke. FOTO: Leon Vidic
Žan Kolmanič je preigraval Čehe, ki so po sreči z avtogolom prišli do točke. FOTO: Leon Vidic


V skupini B sta se v Mariboru merili še Španija in Italija, razšli sta se brez zadetkov. Bilo je vroče, azzurrini so v 86. in minuto kasneje prejeli kar dva rdeča kartona (Scamacca, Rovella), furia je zaradi izključitve Mingueze v 87. minuti tekmo končala z desetimi igralci. Italija je že na prvi tekmi s Češko zaradi izključitev ostala brez dveh nogometašev. Vodijo Španci s 4 točkami, Italija in Češka jih imata po 2, Slovenija ima na računu eno točko.


Dvigniti glave


»Igrali smo dobro, se borili, gotovo pa boli, da dobiš takšen gol v zadnjih minutah tekme po tako disciplinirani predstavi. Škoda za prejet gol. Kot ekipa smo odigrali izredno korektno tekmo, pametno smo se branili. V enem trenutku sem že imel občutek, da nam Čehi ne morejo blizu. Ko pa pride do enega takšnega trenutka iz prekinitve, je pač vse možno. Čim prej moramo pozabiti na to tekmo in se začeti ukvarjati z Italijani. Gremo naprej, še smo v igri,« je po tekmi povedal slovenski selektor Mile Aćimović.

Branilec Žan Zaletel je dodal: »Vedeli smo, da so Čehi dobro organizirana ekipa in na to smo se dobro pripravili. Večji del tekme smo imeli pravi načrt za nasprotnika. Na koncu pa ena nezbranost in končalo se je, kot se je. Naziv igralca tekme bi raje zamenjal za tri točke, a je, kar je. Gol, ki smo ga prejeli, je del nogometa. Pomembno pa je, da smo še v igri. Zdaj je treba dvigniti glave.«

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine