Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Robert Lewandowski izenačil rekord Gerda Müllerja

V 33. kolu bundeslige je Bayern iztržil le točko proti Freiburgu, Eintracht iz Frankfurta pa izgubil proti Schalkeju.
Robert Lewandowski neustavljivo polni mreže tekmecev. FOTO: Thomas Kienzle/AFP
Robert Lewandowski neustavljivo polni mreže tekmecev. FOTO: Thomas Kienzle/AFP
STA, B. E.
15. 5. 2021 | 18:20
15. 5. 2021 | 18:28
1:50
Napadalec Bayerna iz Münchna Robert Lewandowski je izenačil rekord po številu doseženih zadetkov v sezoni nemškega nogometnega prvenstva. S 40. golom je zdaj ob boku Gerda Müllerja iz sezone 1971/72. Že okronani Bayern je sicer v 33. kolu le remiziral s Freiburgom z 2:2, medtem ko je Eintracht iz Frankfurta izgubil proti Schalkeju s 3:4.

Lewandowski je bil znova prvo ime Bayerna. Soigralci so mu tako kot v zadnjem krogu želeli pripraviti kar največ priložnosti, 32-letni Poljak pa je izkoristil eno v prvem polčasu za vodstvo Bavarcev in izenačenje 49 let starega rekorda Gerda Müllerja. Takratni napadalec Bavarcev je sezono končal s 40 zadetki, Lewandowski pa bo imel v zadnjem kolu (proti Augsburgu doma) priložnost, da svojo bero še poveča in postane samostojni rekorder.
 

Zadnji pomagal Borussii in Wolfsburgu


Na tekmi je še v prvem polčasu izenačil Manuel Gulde, v drugem pa je Bayern prešel v vodstvo v 53. minuti po zadetku Leroya Saneja. V 83. minuti je točko domačim zagotovil Christian Günter.

V boju za uvrstitev v ligo prvakov je Eintrachtu iz Frankfurta spodrsnilo pri Schalkeju. Zadnjeuvrščeno moštvo, ki bo po koncu sezone izpadlo v drugo ligo, je slavilo zmago s 4:3 in olajšalo delo tako Borussii iz Dortmunda kot Wolfsburgu v lovu na prva štiri mesta.

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine