Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Robert Lewandowski : Barcelona 27:25

Katalonskega velikana nocoj v Münchnu ne čaka le razpoloženi Poljak, temveč celoten Bayernov stroj za gole, ki ji je na zadnjih dveh tekmah zabil 11 golov.
Eden od razlogov za krizo Barcelone je neučinkovitost napadalca  Memphisa Depayja. FOTO: Nacho Doce/Reuters
Eden od razlogov za krizo Barcelone je neučinkovitost napadalca  Memphisa Depayja. FOTO: Nacho Doce/Reuters
G. N.
8. 12. 2021 | 07:52
8. 12. 2021 | 07:52
1:20

Pri Barceloni še upajo, da bi lahko nocoj izpeljali sanjsko tekmo, premagali Bayern in ob drugem ugodnem izidu v skupini – zmagi kijevskega Dinama v Lizboni proti Benfici – napredovali v osmino finala lige prvakov. Toda številke pri katalonskem nogometnem velikanu niso najboljše le v klubski blagajni, temveč tudi na igrišču.

Barcelona je v zadnjih dveh medsebojnih tekmah prejela kar enajst golov (2:8, 0:3). Bi nocoj lahko bilo drugače? Težko. Številke so neizprosne. Barcelona je v tej sezoni dosegla 25 golov, dva manj kot Robert Lewandowski. V ligi prvakov je Poljak pri devetih golih, Barcelona je dosegla le dva. Skupaj so katalonski nogometaši sprožili le devet strelov proti vratom tekmecev v petih tekmah v skupini. Njen napadalec Memphis Depay niti enega. In še, na vseh osmih jesenskih gostovanjih v tej sezoni je Barcelona dosegla le osem golov.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine