Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Rennes leti visoko: Murin tekmec snel skalp zvezdniškemu PSG

Nogometaši Rennesa so na obračunu 9. kola francoske ligue 1 na svoji zelenici premagali Paris Saint-Germain.
Lionel Messi (na fotografiji) je sredi tedna dosegel prvi gol v majici PSG, nekaj dni kasneje mu je Rennes prizadejal prvi poraz. FOTO: Stephane Mahe/Reuters
Lionel Messi (na fotografiji) je sredi tedna dosegel prvi gol v majici PSG, nekaj dni kasneje mu je Rennes prizadejal prvi poraz. FOTO: Stephane Mahe/Reuters
3. 10. 2021 | 15:01
3. 10. 2021 | 17:09
2:07
Zvezdniška ekipa Paris Saint-Germaina je doživela drugi poraz v sezoni. Po tem, ko so avgusta izgubili superpokalni dvoboj z državnim prvakom Lillom, so Parižani v devetem kolu francoskega prvenstva izgubili z Rennesom, ki bo po reprezentančnem premoru naslednji tekmec Mure v konferenčni ligi. Rdeči so po neprepričljivem začetku sezone, v katerem so izgubili tudi najboljšega posameznika Eduarda Camavingo, slednji je prestopil v Real Madrid, očitno ujeli pravo formo. Po nedavni prvenstveni zmagi s kar 6:0 nad Clermontom je sicer sledil remi v gosteh z Bordeauxom, poleg remija s Tottenhamom v konferenčni ligi (2:2) pa so Francozi v omenjenem evropskem tekmovanju sredi tega tedna premagali Vitesse v Arnhemu (2:1).

A to ni še nič v primerjavi z nedeljskim podvigom, saj so pred svojimi navijači premagali PSG, ki je v ligi prvakov tako odmevno premagal letošnjega finalista Manchester City (2:0), tokrat pa z zvezdniškim napadom Lionel Messi-Neymar-Kylian Mbappe utrpel boleč poraz. Mbappe je po zaostanku z 0:2, v enem zadnjih napadov prvega polčasa je zadel Gaetan Laborde, v prvi minuti nadaljevanja pa po njegovi podaji še Flavien Tait, sicer uspel znižati na 1:2, a so njegov gol sodniki v 68. minuti po ogledu VAR-posnetkov razveljavili.

PSG sicer še vedno zanesljivo vodi na lestvici s 24 točkami po devetih odigranih tekmah, njegov prvi zasledovalec je Lens (18), Rennes pa se je vsaj začasno povzpel vse do sedmega mesta (12). Večni tekmec Parižanov, Marseille, ima sicer dve tekmi manj in bi z dvema zmagama zaostanek za ekipo iz prestolnice lahko znižal na vsega štiri točke. V nedeljo ga čaka derbi kola z branilcem naslova Lillom, ki je 11. z ravno toliko točkami. 

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine