Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Real z avtogolom zmagal v Sevilli, Cadiz presenetil Barcelono

Aktualni prvaki so proti Sevilli prekinili niz treh prvenstvenih tekem brez zmage (1:0), Barcelona klonila proti Cadizu (1:2).
Real je slavil prvo prvenstveno zmago po 31. oktobru. FOTO: Angel Fernandez/Reuters
Real je slavil prvo prvenstveno zmago po 31. oktobru. FOTO: Angel Fernandez/Reuters
5. 12. 2020 | 18:53
6. 12. 2020 | 16:44
3:05
Aktualni španski prvaki, nogometaši Reala, so v 12. krogu državnega prvenstva zmagali na zahtevnem gostovanju v Sevilli z 1:0.

Branilcem naslova je s tem pošteno odleglo, saj so bili v domačem prvenstvu v nizu treh zaporednih tekem brez zmage, zadnjo so dosegli 31. oktobra proti Huesci.

Tekmo v Sevilli je odločil avtogol v 55. minuti. Madridčani so izpeljali akcijo po levi strani, Ferland Mendy je podal pred gol, tam je Vinicius Junior ravno toliko zadel žogo, da je presenetila vratarja Bona in se od njega odbila v mrežo. 

»Moram čestitati igralcem, saj ni lahko zmagati na gostovanju pri Sevilli. To so tri izjemno pomembne točke in zaslužena zmaga proti dobri ekipi, za katero vemo, da lahko kadarkoli povzroči probleme. Pomembno je, da verjamemo v to, kar počnemo. Sedaj se moramo spočiti in svoje misli usmeriti proti naslednjim tekmam,« je bil vesel trener Reala Zinedine Zidane, katerega moštvo že v sredo čaka nova pomembna tekma, ko bodo proti Borussii Mönchengladbach igrali za napredovanje v ligi prvakov.

 


Jan Oblak ni prejel zadetka proti Valladolidu. FOTO: Pierre-philippe Marcou/AFP
Jan Oblak ni prejel zadetka proti Valladolidu. FOTO: Pierre-philippe Marcou/AFP


Oblak osmič nepremagan


Atletico Madrid z Janom Oblakom je zmagal na domači tekmi proti Valladolidu z 2:0, s čimer je svoj niz neporaženosti v prvenstvu podaljšal na 26 tekem. Madridčani so oba gola dosegli v drugem polčasu, Thomas Lemar je zadel v 56. minuti, Marcos Llorente pa v 72. minuti. Slovenski reprezentančni vratar Jan Oblak je ustavil tri strele in na deseti prvenstveni tekmi še osmič ostal nepremagan.

 


Barcelona je na deseti tekmi doživela že četrti poraz. FOTO: Jon Nazca/Reuters
Barcelona je na deseti tekmi doživela že četrti poraz. FOTO: Jon Nazca/Reuters


Cadiz po Realu premagal še Barcelono


Veliko presenečenje je pripravil povratnik med elito Cadiz. Potem ko je oktobra porazil madridski Real, je bil tokrat na svojem štadionu z 2:1 boljši od Barcelone.

Cadiz je povedel v 8. minuti prek Alvara Gimeneza. Barcelona je neuspešno napadala vse do 57. minute, ko je izenačila z avtogolom Pedra Alcale, zmago pa je domačinom priboril rezervist Alvaro Negredo, ki je v 63. minuti izkoristil veliko napako Barcelonine obrambe. Igralec tekme je bil domači vratar Jeremias Ledesma, ki je ustavil 8 strelov.

Špansko prvenstvo, 12. kolo
Sevilla : Real Madrid 0:1 (Bono 55./ag)
Atletico : Valladolid 2:0 (Lemar 56., Llorente 72.)
Jan Oblak je branil za Atletico
Cadiz : Barcelona 2:1 (Gimenez 8., Nergedo 63.; Alcala 57.)

Standings provided by SofaScore LiveScore

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine