Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Real dobil vroči mestni derbi

V mestnem derbiju v Madridu so nogometaši Reala premagali Atletico Madrid z 2:1 in vpisali deveto zaporedno zmago. Jan Oblak pravočasno nazaj za Slovenijo.
Rodrygo je dosegel prvi gol za Real. FOTO: Javier Soriano/AFP
Rodrygo je dosegel prvi gol za Real. FOTO: Javier Soriano/AFP
P. Z., STA
18. 9. 2022 | 23:17
21. 9. 2022 | 15:31
1:34

Nogometaši Real Madrida nadaljujejo niz zmag na začetku sezone. V mestnem derbiju v Madridu so premagali Atletico Madrid z 2:1 in vpisali deveto zaporedno zmago oziroma šesto v španskem prvenstvu.

Slovenski reprezentančni vratar Jan Oblak, ki se je po štirinajstdnevni odsotnosti zaradi poškodbe vrnil med vratnici, je moral dvakrat po žogo v svojo mrežo. Prvič je zadel Rodrygo v 18. minuti, drugič pa Federico Valverde v 36. minuti. Končni izid tekme je v 83. minuti postavil Mario Hermoso, ki je bil malce kasneje izključen.

Jan Oblak se je vrnil po poškodbi. FOTO: Susana Vera/Reuters
Jan Oblak se je vrnil po poškodbi. FOTO: Susana Vera/Reuters

Real Madrid ima po šestih tekmah 18 točk, dve več od Barcelone, ki je v soboto doma premagala Elche s 3:0, ter še eno več od Betisa, ki ima pet zmag in poraz. Po reprezentančnem premoru v začetku oktobra bo Atletico Madrid gostoval pri Sevilli, ki je v uvodnih šestih krogih zabeležila le eno zmago, Real Madrid bo gostil Osasuno, Barcelono pa čaka pot na Mallorco.

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine