Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Konec skupne poti: Neymar privolil v slovo od PSG

Po poročanju francoskega RMC je brazilski nogometni as Neymar najverjetneje že odigral zadnjo tekmo za Paris Saint-Germain.
Zvezdniški trio s Kylianom Mbappejem, Lionelom Messijem in Neymarjem (na fotografiji z leve) bo vsak hip razpadel po vsega eni skupni sezoni. FOTO: Stephane Mahe/Reuters
Zvezdniški trio s Kylianom Mbappejem, Lionelom Messijem in Neymarjem (na fotografiji z leve) bo vsak hip razpadel po vsega eni skupni sezoni. FOTO: Stephane Mahe/Reuters
27. 6. 2022 | 08:02
27. 6. 2022 | 08:10
2:18

Vodstvo Paris Saint-Germaina namerava pred začetkom sezone 2022/23 prodati brazilskega napadalca Neymarja, je poročal RMC. Slabih pet let po odmevni selitvi iz Barcelone, Brazilec je z 222 milijoni evrov odškodnine še vedno svetovni rekorder, je južnoameriški zvezdnik močno zaostal za pričakovanji, čeprav je PSG leta 2020 pomagal zaigrati v prvem finalu lige prvakov, v katerem so morali Parižani priznati premoč Bayernu. 

Zeleno luč za odhod iz francoske metropole naj bi prižgal tudi Neymar sam, potem ko se mu iz Pariza sprva ni mudilo, a je sredi prevetritve kluba na vseh ravneh – Kylian Mbappe, ki je odmevno zavrnil ponudbo madridskega Reala, naj bi še odločneje prevzel vodilno vlogo v moštvu – spoznal, da se mu je čas za upravičevanje milijonske pogodbe iztekel. S 1. julijem se mu bo pogodba sicer avtomatično podaljšala do leta 2027, a tudi to naj ne bi preprečilo njegovega slovesa.

»Od vseh naših nogometašev pričakujemo veliko več kot v minuli sezoni,« je nedavno za Le Parisien izjavil prvi mož PSG Naser Al-Helaifi, ki po zamenjavi športnega direktorja Leonarda še išče naslednika trenerja članskega moštva Mauricia Pochettina. Neymar je v minuli sezoni odigral vsega 28 tekem in dosegel 13 golov v vseh tekmovanjih, PSG pa je kljub prihodom Lionela Messija, Sergia Ramosa, Gianluigija Donnarumme, Georginia Wijnalduma in Achrafa Hakimija izpadel v osmini finala lige prvakov, a po letu premora vendarle osvojil francoski naslov.

Med možnimi snubci Neymarja se omenjajo otoški velikani Chelsea, Manchester United in Newcastle United, če bodo seveda sposobni izplačevati okoli 47 milijonov evrov letne plače 30-letnemu brazilskemu reprezentantu, ki bo z rojaki letos v Katarju naskakoval svoj prvi naslov na svetovnem prvenstvu in rekordnega šestega v zgodovini brazilskega nogometa.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine