Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Prvak izvlekel točko, le eno osvojil tudi Maribor

Danes sta bili odigrani dve tekmi 8. kola prve slovenske nogometne lige. Celje se je rešilo v sodnikovem dodatku, Koprčani so osvojili točko v Ljudskem vrtu.
Prazne tribune so zdajšnja stvarnost slovenskega nogometa, prvoligaško prvenstvo pa se nadaljuje brez zastoja zaradi epidemije.
Prazne tribune so zdajšnja stvarnost slovenskega nogometa, prvoligaško prvenstvo pa se nadaljuje brez zastoja zaradi epidemije.
STA
24. 10. 2020 | 20:25
24. 10. 2020 | 20:38
2:26
V 8. kolu slovenske nogometne lige sta najprej igrala državni prvak Celje in Gorica, nato sta udarila še Maribor in Koper. Obe tekmi sta se razpletli z 1:1.

Goričani so z zadetkom Nejca Mevlje v sodniškem dodatku prvega polčasa povedli z 1:0, Celje je prek Filipa Dangubića izenačilo v 91. minuti iz enajstmetrovke. Prva liga Telekom Slovenije je sicer eno redkih ligaških tekmovanj v Sloveniji, ki še poteka brez prevelikih motenj.



Vijoličasti so kljub delitvi točk začasno zavzeli vrh prvenstvene lestvice, še tretjič zapovrstjo pa so v Ljudskem vrtu ostali brez zmage. Koprčani na drugi strani brez prvenstvene zmage v Mariboru ostajajo vse od oktobra 2009, s točko pa so začasno skočili na peto mesto lestvice.
 

Panenka Vršiča


V 34. minuti je obrambi Maribora pobegnil Mulahusejnović, ki ga je Mitrović spotaknil, Koper pa je prišel do enajstmetrovke. Mojstrsko, s panenko jo je izkoristil Vršič.



Koper je imel prek Palčiča z glavo in Žužka z neposredne bližine lepo priložnost, da poviša vodstvo v Ljudskem vrtu, a se je obakrat izkazal Jug. Kazen za neučinkovitost gostov je prišla v 45. minuti, ko je po odbiti žogi Kronaveter zadel, potem ko je nespretno posredoval malce pokriti Vargić.



V devetem krogu bodo Mariborčani 29. oktobra gostovali pri Muri, Koprčani pa bodo dan prej doma igrali proti Celju.

Standings provided by SofaScore LiveScore


 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine