Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Pristojne službe ovrgle namige o Abidalovih presajenih jetrih

Po preiskavi so na španskem ministrstvu za zdravstvo potrdili, da so imeli presajeni organi ustrezne dokumente o darovalcu in prejemniku.
V Abidalovem primeru ni bilo, tako pristojne službe, nič narobe. FOTO: Pau Barrena/AFP
V Abidalovem primeru ni bilo, tako pristojne službe, nič narobe. FOTO: Pau Barrena/AFP
J. P.
17. 7. 2018 | 21:14
17. 7. 2018 | 21:23
1:33
Barcelona – Presaditev jeter pri nekdanjem nogometnem zvezdniku Barcelone Ericu Abidalu, ki so mu zdravniki leta 2011 odkrili tumor, je bila skladna z zakonom, so danes potrdile pristojne službe v Španiji. S tem so zanikale vse glasnejše namige zadnjih tednov, da so jetra pridobili na črnem trgu oziroma v nelegalni trgovini z organi.


Dokumenti so ustrezni


Po preiskavi zdravstvenih služb so danes na ministrstvu za zdravstvo, na katerem – kot poroča STA – budno spremljajo aktivnosti, povezane s transplantacijami, potrdili, da so imeli presajeni organi ustrezne dokumente o darovalcu in prejemniku: »Presaditev je potekala skladno z zakonom in v ustrezni zdravstveni ustanovi.«


Darovalec je bil bratranec


V začetku meseca je sicer časnik El Confidencial poročal, da so oblasti pri prisluškovanju v povezavi s korupcijo, v katero naj bi bil vpleten tudi nekdanji Barcelonin prvi mož Sandro Rosell, pridobile podatke, da bi utegnila biti jetra za Abigala pridobiljena na nelegalen način in ne od bratranca Gerarda, kot je zatrjeval nogometaš. Rosell je tovrstna namigovanja kategorično zanikal.
 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine