Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Primož Gliha na klopi reprezentance Kosova

Primož Gliha bo vodil člansko reprezentanco Kosova najmanj na tekmah z Grčijo in Jordanijo.
Primož Gliha (levo) se je v kontroverznih okoliščinah lani poslovil od klopi mlade izbrane vrste tik pred domačim evropskim prvenstvom. FOTO: Tadej Regent
Primož Gliha (levo) se je v kontroverznih okoliščinah lani poslovil od klopi mlade izbrane vrste tik pred domačim evropskim prvenstvom. FOTO: Tadej Regent
15. 10. 2021 | 08:41
15. 10. 2021 | 15:40
1:45

Primož Gliha bo dobil priložnost na klopi izbrane vrste Kosova, je poročal portal Telegrafi. Po tem, ko je Gliha zapustil klop mlade slovenske reprezentance, je s Kosovsko nogometno zvezo sodeloval kot svetovalec reprezentance in strokovnega štaba na čelu s Švicarjem Bernardom Challandesom.

Vodstvo zveze je, razočarano nad predstavami ekipe v kvalifikacijah za SP 2022 (Kosovo ima na računu vsega štiri točke v skupini B s Švedsko, Španijo, Gruzijo in Grčijo), nedavno končalo sodelovanje s Challandesom in pomočniki. Ostal je le Gliha, ki bo zaključil kvalifikacije na obračunu z Grčijo v Atenah (14. novembra), na klopi pa bo tudi za domačo prijateljsko tekmo z Jordanijo.

Gliha se je dobro znašel v Prištini

Primož Gliha  FOTO: Jože Suhadolnik
Primož Gliha  FOTO: Jože Suhadolnik
Kosovska nogometna zveza sicer v iskanju novega selektorja pogleduje proti Nemčiji, kjer naj bi lovili slovitega Felixa Magatha, mediji omenjajo tudi Gianija De Biasija in Roberta Carlosa, ni pa izključeno, da bi priložnost tudi v naslednjem letu dobil prav Gliha, ki je v Prištini v zadnjih mesecih postal že povsem domač, spoštujejo ga tudi tamkajšnji reprezentanti.

54-letni nekdanji slovenski reprezentant in član Olimpije, zagrebškega Dinama ter Mure je igralsko kariero preživel tudi v Franciji, Izraelu, na Japonskem in Madžarskem, v dresu slovenske izbrane vrste je odigral 28 tekem. Poleg uspešnega vodenja slovenske reprezentance do 21 let je pred tem vodil tudi slovenski ekipi do 18 in 19 let.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine