Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Prestopni rok: Emerson okrepil Barcelono, rekord Newcastla

Na zadnji dan nogometne tržnice je pričakovano najbolj pestro v Angliji, veliko se dogaja tudi drugod po Evropi. 
Anthony Martial ostaja v dresu Manchester Uniteda. FOTO: Reuters
Anthony Martial ostaja v dresu Manchester Uniteda. FOTO: Reuters
N. Gr.
31. 1. 2019 | 16:30
31. 1. 2019 | 21:36
5:22
Letošnji januarski prestopni rok je minil relativno mirno, nekaj odmevnih prestopov se je zgodilo že v minulih dneh, zadnji dan nogometne tržnice pa tako ni pričakovati pretirane drame. Zelo aktivni so angleški klubi, največji ulov pa je uspel Manchester Unitedu. 

Rdeči vragi sicer niso pripeljali novega nogometaša, so pa podaljšali pogodbo z Anthonyjem Martialom, ki pod vodstvom Ole Gunnarja Solskjaerja spet igra izvrstno in je bil na zadnjih tekmah nagrajen s stoječimi ovacijami navijačev Uniteda. Pogodbo je francoski krilni napadalec podpisal do julija 2024. 
 

Özil ostaja v Londonu


Veliko se je šušljalo tudi o prestopu Mesuta Özila, ki je pod vodstvom Unaia Emeryja pri Arsenalu postavljen na stranski tir in ne igra veliko. Arsenal je bil nemškega vezista pripravljen izpustiti, a le, če bi ga nekdo odkupil, PSG pa je bil pripravljen igralca le vzeti na posojo do konca sezone. Özil bo tako vsaj do junija ostal član Arsenala, ki se je do konca sezone okrepil z Denisom Suarezom, Barcelona ga je v London posodila do konca sezone, takrat pa bo imel Arsenal možnost, da ga za 25 milijonov evrov odkupi. 



Veliki met je končno uspel tudi Newcastlu, kjer lastnik Mike Ashley v zadnjih sezonah nikakor ni želel plačevati odškodnin in okrepiti ekipe, ki se bori za obstanek v premier ligi. Zdaj se je Ashley ob vse hujših pritiskih navijačev in tudi ob grožnjah trenerja Rafaela Beniteza, da bo zapustil srake, vendarle omehčal in Newcastle je v svoje vrste pripeljal Miguela Almirona. Paragvajski napadalni vezist v Newcastle prihaja iz Atlante Uniteda, zanj so odšteli za klub rekordnih 21 milijonov funtov odškodnine. 
 

Iz Splita v Manchester


Polni se tudi klubska blagajna splitskega Hajduka. Zelo talentirani 18-letni Ante Palaversa že nekaj sezon opozarja nase v Splitu, njegov talent so opazili tudi pri Manchester Cityju in ga odkupili od Hajduka za slabih 10 milijonov evrov. Palaversa bo še do konca sezone igral za Hajduk kot posojen igralec sinje modrih, nato se bo poizkušal uveljaviti še v Manchestru. 
 

Barcelona pripeljala Emersona


Barcelona je danes sporočila, da je sklenila še en posel za prihodnost svoje ekipe. Iz brazilskega Atletica Mineira bodo namreč v Barcelono pripeljali branilca Emersona, a nova okrepitev bo za blaugrano zaigrala šele v naslednji sezoni. Emerson bo delodajalce zamenjal julija, sklenili pa so petletno pogodbo, tako da bo na Camp Nouu ostal do leta 2024. Prestop je vreden 12 milijonov evrov.

"V Braziliji ga primerjajo z našim nekdanjim igralcem Danijem Alvesom, Emerson je branilec, ki pa lahko sodeluje tudi v napadu," je Barcelona opisala svojega novega igralca s polnim imenom Emerson Aparecido Leite de Souza Junior. Prejšnji teden je Barcelona že poskrbela za podobno okrepitev z zamikom: v svoje vrste so zvabili obetavnega 21-letnega nizozemskega vezista Frenkieja de Jonga, ki se bo iz Ajaxa v Barcelono preselil šele 1. julija letos; ta prestop pa je vreden 75 milijonov evrov.
 

Romulo prihaja v Rim


Nogometaši Lazia so se v zadnjih urah prestopnega roka okrepili z Romulom, rojenim Brazilcem, ki pa ima od leta 2014 tudi italijansko državljanstvo. Ofenzivnega zveznega igralca mu je do konca sezone posodila Genoa, pred tem pa je od leta 2011, ko je prišel v Italijo, že igral tudi za Fiorentino, Verono in Juventus.

Enaintridesetletnik za italijansko reprezentanco ni nikoli igral, čeprav ga je Cesare Prandelli uvrstil na seznam nogometašev za svetovno prvenstvo leta 2014. A Romulo se je opravičil, selektorju je zatrdil, da za nastop ni dovolj dobro pripravljen.
 

Crouch bo pomagal Burnleyu


Angleški nogometaš Peter Crouch bo pri 38 letih še enkrat izkusil premier ligo. Za svojo okrepitev do konca sezone je namreč igralca, ki je doslej igral za drugoligaša Stoke, izbral Burnley, trenutno 17. klub elitne angleške lige. V zameno za Croucha je Burnley v Stoke poslal Valižana Sama Vokesa. V drugi ligi je v tej sezoni Crouch igral 23 tekem in dosegel le en gol.

Crouch je v prvi angleški ligi nastopil na 462 tekmah in dosegel 108 golov; v bogati karieri je dvometraš igral za Aston Villo, Southampton, Liverpool, Portsmouth in Tottenham.

Crouch je dejal, da ima kljub veteranskim letom še vedno dovolj motivov; nenazadnje je le 23 igralcev v premier ligi, ki so dosegli več golov, že s štirimi novimi pa bi se prebil med najboljših 20. "Še vedno bi rad kaj dosegel. Rad bi igral in rad bi dodal še kakšen gol v svojo zbirko v premier ligi. Če bo to pomagalo Burnleyu, pa še toliko bolje," je dejal Crouch.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine