Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Prekmurci najmočneje presenetili deveterico staroselcev v 1. SNL

Evforija na štadionu Fazanerija pravočasno opozorilo za Domžalčane, Olimpija pet točk za Mariborom.
Marijan Pušnik z Rudarjem še ni zmagal. FOTO: Leon Vidic/Delo
Marijan Pušnik z Rudarjem še ni zmagal. FOTO: Leon Vidic/Delo
7. 8. 2018 | 15:00
7. 8. 2018 | 17:54
3:21
Ljubljana – Prvih petnajst tekem nove sezone 1. SNL je potrdilo zanimivost najmočnejšega ligaškega tekmovanja pri nas. Nogometaši so v povprečju zabili več kot tri gole na tekmo, skupno število gledalcev je preseglo številko 20.000, najlepše poletno presenečenje pa so pripravili Prekmurci.

Nemogoče je oceniti realno kakovost deseterice prvoligašev, nogometna družina je vendarle videla šele 15 od 180 tekem, kolikor jih bodo igrali do konca maja. Dosedanji del 1. SNL so vendarle najmočneje zaznamovali v Murski Soboti, Mura sodi med redke neporažene ekipe prvenstva. Prav izbranci trenerja Anteja Šimundže so pritegnili največ pozornosti navijačev, njihove tekme si je ogledalo 11.100 gledalcev, za njimi so se zvrstili najmočnejši klubi Maribor (8500), Domžale (4050) in Olimpija (4000).


Zablestel Nino Kouter


Mura (ne)hote odlično stopnjuje svojo formo. Ob vrnitvi med prvoligaše je rahlo nepričakovano pred svojimi navijači le remizirala s pomanjkljivo ambicioznim Triglavom, nato je iztržila velikanske štiri točke v tekmah z nemara najboljšimi v državi – z Mariborom in Domžalami! Nedeljska visoka zmaga nad klubom, ki je močno opozoril nase v Evropi, je sprožila evforijo na štadionu Fazanerija, z velemojstrsko potezo za končnih 5:1 jo je dodatno podžgal 25-letni vezist Nino Kouter.


Maribor oživil Mešanovića


Prva dvanajstina državnega prvenstva je razkrila izenačenost prvoligašev na mestih pod vrhom, vsak lahko premaga vsakogar, vsakomur lahko spodrsne. Maribor je v lokalnem derbiju z Aluminijem resda hitro postavil »stvari na svoje mesto«, ob tem pa rokohitrsko oživel Bošnjaka Jasmina Mešanovića, kar bo vijoličastim prišlo še kako prav v zahtevnih naslednjih tednih, ko jih čaka dvoboj s Škoti, morda tudi z rusko Ufo in – Olimpijo. Razrvani Ljubljančani ostajajo brez zmage in po pičlih treh kolih zaostajajo za večnim tekmecem za velikih pet točk, le eno manj za Domžalami. Trener slednjih Simon Rožman bo gotovo potegnil več koristnih naukov iz visokega poraza v Murski Soboti. Tovrstni »spodrsljaji« so namreč prepovedani na glavni domžalski fronti v sezoni 2018/19, torej v boju za prvi naslov državnega prvaka po letu 2008.


 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine