Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Predsedniška kandidata sta izbrala Joseja Mourinha

Slavni Portugalec bo v novi sezoni trener turškega nogometnega velikana Fenerbahčeja, ne glede na to, kdo bo predsednik kluba.
Le pet mesecev po odhodu iz Rima bo Jose Mourinho znova služil milijone evrov na trenerskem stolčku. FOTO: Jason Cairnduff/Action Images ViaReuters
Le pet mesecev po odhodu iz Rima bo Jose Mourinho znova služil milijone evrov na trenerskem stolčku. FOTO: Jason Cairnduff/Action Images ViaReuters
G. N.
31. 5. 2024 | 12:05
1:48

V nenavadnem dvoboju se je Jose Mourinho znašel kot glavni igralec. Bitka za predsedniško stolček enega od največjih turških nogometnih klubov Fenerbahče, ki je v razburljivem finišu izgubil šampionski naslov z Galatasarayem, se bo razpletla 9. junija po predsedniških volitvah. Za predsednika se bosta pomerila zdajšnji prvi mož Yildram Ali Koç​ in izzivalec Aziz Yildram.

Oba navijače nagovarjata tako, da obljubljata prihod slavnega Portugalca na trenerski stolček. Kot kaže, je v prednosti Koc, ki dosegel dogovor o dve letni pogodbi z možnostjo podaljšanje še za eno. Mourinho bi zaslužil 45 milijonov evrov. Yildram se vseeno ne da, kljub propadu sestanka z 61-letnim Mourinhom. »Kupil ga bom. Lahko bo kupil kateregakoli nogometaša bo hotel. Imel bo odprti račun in sodeloval bom z njim,« je zatrdil Yildram. V Koçovem štabu je eden od najvplivnejših sodelavcev tudi bodoči vlagatelj NK Maribor Acun Ilicli.

Ali Koç je najmlajši v družini Koç, ki razpolaga s premoženjem šest milijard evrov. Aziz Yildram je bil 20 let predsednik Fenerbahčeja. Leta 2018 ga je premagal prav Ali Koç.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine