Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Precedens v Španiji: sodnik dosodil konec med strelom za gol

Do zanimivega položaja je prišlo ob koncu prvega polčasa dvoboja španskega nogometnega prvenstva med Valladolidom in Valencio.
Papu Gomez je v drugem polčasu unovčil razrvanost nogometašev Valladolida in zagotovil zmago Valencii. FOTO: Marcelo Del Pozo/Reuters
Papu Gomez je v drugem polčasu unovčil razrvanost nogometašev Valladolida in zagotovil zmago Valencii. FOTO: Marcelo Del Pozo/Reuters
F. T.
16. 5. 2023 | 13:34
16. 5. 2023 | 13:35
1:41

Tudi v najmočnejših nogometnih prvenstvih niso imuni na dogodke, ki jih običajno povezujemo s prizori na nižjeligaških tekmah manj razvitih držav. Do zanimivega položaja je namreč prišlo med dvobojem španskega prvenstva med Valladolidom in Valencio ob koncu prvega polčasa.

Pri rezultatu 0:0 je namreč domači adut Sergio Escudero prišel do odbite žoge na razdalji 25 metrov, sprožil močan strel »na prvo«, po katerem je žoga končala v mreži Valencie. Bilo bi 1:0, če sodnik med letom žoge proti vratom ne bi dosodil konca prvega polčasa. Nastal je pravi kaos, saj se domači pričakovano niso mogli sprijazniti s potezo sodnika.

Da bo mera polna, je tekma na koncu z izidom 3:0 (Rafa, Papu Gomez, Corona) pripadla gostom, kar je bil hud udarec za Valladolid v njegovem boju za obstanek v la ligi. Štiri kola pred koncem je namreč vrstni red na dnu lige zgovoren: Valencia 37, Almeria 36, Cadiz in Valladolid po 35, Getafe 34, Espanyol 31, Elche 19. V drugo ligo bodo izpadli trije klubi.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine