Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Portugalci so ubranili naslov po novem velikem zasuku

Svetovni prvaki so za svoj drugi evropski naslov v finalu premagali Rusijo.
Portugalci so se veselili novega velikega uspeha. FOTO: Gerrit Van Keulen/AFP
Portugalci so se veselili novega velikega uspeha. FOTO: Gerrit Van Keulen/AFP
STA, B. E.
6. 2. 2022 | 19:36
6. 2. 2022 | 19:46
1:50

Portugalski nogometaši so na evropskem prvenstvu v futsalu na Nizozemskem ubranili naslov prvakov, ki so ga osvojili leta 2018 v Ljubljani. Svetovni šampioni so za svoj drugi evropski naslov v finalu s 4:2 (1:2) premagali Rusijo.

Ta je z goloma Antona Sokolova in Andreja Afanasjeva vodila z 2:0, Portugalci so prek Tomasa Paca še do polčasa znižali, Bruno Cuelho pa je v drugem delu poskrbel za popoln preobrat, ki ga je v zadnji minuti, potem ko so Rusi vratarja zamenjali s petim igralcem, potrdil Pany Varela.

Kaže, da so prvaki pravi specialisti za zasuke, saj so se že v skupini premagali Srbijo po zaostanku z 0:2, enak podvig pa jim je uspel tudi v polfinalu proti Španiji.

Rusi v drugem delu niso izkoristili kar nekaj priložnosti. Nekajkrat je branilce naslova, ki sta jih s tribun spodbujala Ricardinho, eden najboljših igralcev dvoranskega nogometa vseh časov, in legendarni Luis Figo, rešil vratar Andre Sousa, ki je bil pred tem delni krivec za oba ruska gola. Svojega dneva ni imel niti ruski vratar Dimitrij Putilov, saj bi lahko bolje posredoval pri dveh golih.

Novo kolajno na velikih tekmovanjih so osvojili Španci, ki so v boju za tretje mesto s 4:1 premagali Ukrajino. Španci, ki so na medsebojnih tekmah vselej ugnali Ukrajince, so na vseh 12 evropskih prvenstvih osvojili kolajno. Z malim finalom je svojo 15-letno reprezentančno kariero končal Carlos Orthiz.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine