Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Po domžalskem skalpu Gorica poletela

Velenjčani, ki so se pred tekmo opravičili navijačem za slabše predstave, so zdrsnili na dno ligaške lestvice.
Bede Osuji je podal pri drugem golu. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Bede Osuji je podal pri drugem golu. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
J. P.
29. 8. 2018 | 20:30
29. 8. 2018 | 20:59
2:59
Velenje – Nogometaši Gorice so v prvih štirih kolih prvoligaške sezone vpisali pet točk, v zadnjih dveh obračunih pa šest. Po hudem porazu in petardi v Ljudskem vrtu so »vrtnice« zacvetele, varovance Mirana Srebrniča pa je v nebo dvignil poln plen v prejšnjem kolu proti favoriziranim Domžalam. Včeraj so se prvega kompleta treh točk razveselili tudi na gostovanju, v Velenju so strli odpor Rudarja, ki je tako zdrsnil na zadnje mesto prvenstvene razpredelnice. Primorci so se, po drugi strani, povzpeli tik pod vrh, zdaj so drugi, za edinim še neporaženim Mariborom pa zaostajajo za eno zmago. Obračun v Velenju bi sicer moral biti po prvotnem načrtu že v soboto, a je močno deževje onemogočilo regularno izvedbo dvoboja. 


Prvenec Jermola


Štiri dni pozneje sta si tekmeca stala nasproti že 80. doslej, njuno izjemno izenačenost pa je potrjeval statistični ocvirek, da sta – do včeraj – oba zmagala po tridesetkrat. Zadnji medsebojni dvoboj v Šaleški dolini je odločil Uroš Celcer z uspešno izvedeno najstrožjo kaznijo, tokrat so bili Goričani še prepričljivejši. Gostitelji (po zadnjih slabših predstavah so se celo opravičili navijačem) so imeli resda večjo posest žoge in izvajali kar 11 kotov, vendar pa rokavice Grege Sorčana ogreli le dvakrat. Pa še tedaj neuspešno. Oba zadetka sta padla po odmoru. Takoj po vrnitvi na igrišče je gostom z avtogolom po neuspešnem izbijanju žoge po poskusu Žige Lipuščka z glavo pomagal Sandi Ćoralić, goriške tri točke je že v sodnikovem dodatku po podaji Bedeja Osujija potrdil Nik Jermol, ki je sredi meseca dopolnil šele 19 let, veselil pa se je svojega prvoligaškega prvenca.


Rudar : Gorica 0:2 (0:0)


Štadion Ob jezeru, gledalcev 500, sodnik Perić (Kr).

Strelca: 0:1 – Ćoralić (48./avt.), 0:2 – Jermol (Osuji, 90.); Rudar: Pridigar, Ćoralić, Kašnik (od 75. Pušnik), Tomašević, Pušaver, Arap (od 71. Vodeb), Bolha, Muić, Trifković, Radić (od 59. Šimunac), Tučić; Gorica: Sorčan, Celcer, Lipušček, Tomiček, Curk, Grudina, Kolenc, Osuji, Kotnik (od 86. Jermol), Džuzdanović (od 69. Humar), Filipović (od 77. Smajlagić).
 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine