Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Ovira bodo severne sosede

Slovenske nogometašice v kvalifikacijah za EP v nadaljevanju z Avstrijkami.
Slovenke se bodo v boju za EP 2025 soočile z Avstrijo. FOTO: Miran Alijagić/NZS
Slovenke se bodo v boju za EP 2025 soočile z Avstrijo. FOTO: Miran Alijagić/NZS
Š. R., STA
19. 7. 2024 | 15:06
19. 7. 2024 | 15:06
2:08

Slovenska ženska nogometna reprezentanca se bo v kvalifikacijskem playoffu za evropsko prvenstvo 2025 v Švici najprej pomerila z Avstrijo. Če bodo izbranke selektorja Saše Kolmana oktobra uspešne, jih nato čaka še odločilni dvoboj z zmagovalcem dvoboja med Romunijo in Poljsko, je razkril žreb na sedežu Evropske nogometne zveze v Nyonu.

»Avstrija ni bila ena od reprezentanc, ki smo si jo želeli. A na žreb nimamo vpliva. Zato je vseeno, koga smo dobili. Vedeli smo, da bomo dobili tekmice iz A-kategorije. V vsakem primeru bo na drugi strani stal favorit, torej tudi Avstrija. Mi se bomo nanjo dobro pripravili, jo analizirali, imeli svoj slog igre. Kot sem že povedal, če nas kdo želi podcenjevati, ga lahko kaznujemo. Po dolgem času ne bomo v vlogi favorita, zato bo pritisk na strani Avstrije. Mi pa bomo iskali svoje priložnosti. Želim si, da smo pravi, da se borimo,« je po žrebu povedal Kolman.

Slovenke bodo z Avstrijkami igrale 21. in 29. oktobra, drugi del kvalifikacij bo na sporedu 27. novembra in 3. decembra. EP bo Švica gostila med 2. in 27. julijem prihodnje leto.

Na prvenstvo so že uvrščene reprezentance gostiteljice Švice, Danske, Anglije, Francije, Nemčije, Islandije, Italije, Nizozemske in svetovne prvakinje Španke. V skupinskem delu kvalifikacij je Slovenija v dvobojih z Latvijo, Severno Makedonijo in Moldavijo nanizala šest zmag in osvojila vseh 18 točk.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine