Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Olimpija v osrčje obrambe pripeljala Kamerunca

Macky Bagnack se je kalil tudi pri Barceloni, nazadnje igral v Avstriji, z ljubljanskim klubom pa podpisal triletno pogodbo.
Macky Bagnack bo okrepil obrambo prvakov. Foto NK Olimpija
Macky Bagnack bo okrepil obrambo prvakov. Foto NK Olimpija
J. P.
13. 6. 2018 | 16:40
13. 6. 2018 | 16:50
1:39
Ljubljana – Vrste nogometnega prvaka Olimpije, ki jo bo v novi sezoni vodil srbski strokovnjak Ilija Stolica, je okrepil 23-letni Kamerunec Macky Bagnack, ki se najbolje znajde v osrčju obrambe, igra pa lahko tudi na desnem bočnem položaju ali na mestu obrambnega zveznega igralca. Nazadnje je nosil majico avstrijske Admire Wacker.


Dvakrat v reprezentančnem dresu


Nogometno pot je začel v znameniti akademiji Samuel Eto'o, s trinajstimi leti pa se je pridružil Barcelonini valilnici talentov La Masii. V vrstah katalonskega velikana je igral vse do članske selekcije in bil nazadnje eden opaznejših članov tamkajšnje ekipe B. V 61 nastopih je prispeval en gol. Dvakrat je oblekel tudi članski reprezentančni dres.


Triletna pogodba


Za svoj talent in trdo delo je bil leta 2013 nagrajen z vpoklicem na poletne priprave prve Barcelonine zasedbe, na katerih si je slačilnico delil z Lionelom Messijem, Neymarjem, Gerardom Piquejem, Andresom Iniesto ... Po odhodu iz Katalonije je igral za Nantes, Zaragozo in Admiro. Z ljubljanskim kolektivom, pri katerem bo na hrbtu nosil številko 3, je podpisal triletno pogodbo, novim soigralcem pa se bo pridružil že na današnjem uvodnem treningu.
 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine